Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Glaukom

Hvordan diagnostisere Glaukom


Ifølge Glaukom Foundation, er ubehandlet glaukom den ledende årsak til blindhet. Omtrent 10 prosent av personer som mottar behandling likevel miste sin visjon. Med ingen kur tilgjengelig for glaucoma, er viktig for å bevare så mye som mulig syn riktig diagnose og behandling.

Hvordan diagnostisere Glaukom

Forstå Glaukom

•  Vær oppmerksom på at noen kur finnes for glaukom. Når visjonen er borte, kan det ikke gjenopprettes.

Se etter tegn på glaukom hvis du er vurdert i fare. Mens de eldre er mer tilbøyelige til å ha glaukom, har det blitt diagnostisert hos babyer. Afrikansk-amerikanere er mer sannsynlig å ha glaukom i tidlig alder.

Forstå at glaukom kan oppstå uten noen advarsel tegn eller symptomer. Synstap er vanligvis treg.

vite at flere medikamenter blir brukt til å holde glaukom under kontroll for å unngå ytterligere skade.

klar over at i noen tilfeller blir kirurgi utført for å bidra til å senke intraokulært trykk. Avhengig av mengden av inngrep nødvendig, kan fremgangsmåten være enten laser eller mikrofiltrering.

Ta skritt for å diagnostisere Glaukom

Finn Tonometri brukes til å sjekke det intraokulære trykket. Denne screening test for å diagnostisere glaukom kan være enten luft puff eller applanation Tonometri. Numbing øyedråper brukes med begge metodene. Intraokulært trykk i overkant av 22 mm Hg indikerer potensiale for glaukom.

•  Forvent det øyelege for å bruke et oftalmoskop å se inn på baksiden av øyet for tegn på glaukom. En laser lys kan brukes for å opprette en datastyrt tredimensjonalt bilde av den optiske nerven. Dette er viktig for fremtidig referanse for å dokumentere endringer.

Enige om å ta en visuell felttest for å sjekke for eventuelle blindsoner som kan indikere tilstedeværelse av glaukom. Denne kartleggingen av hele synsfeltet er en annen måte brukes til å måle fremtidige endringer i synet. Dette er viktig å overvåke fremdriften av glaukom.

eliminere muligheten for tykke hornhinner som gir et falskt positivt på glaukom lufttrykk lese gjennom pachymetry. Etter øynene er nummen, måler en ultralyd-bølge instrument tykkelsen på hornhinnen.

Forstå at en kombinasjon av funnene må finnes før man kan diagnostisere glaukom. Disse inkluderer identifiserte områder av synstap, optisk nerveskade og en høyde i det intraokulære trykk.

Hint

  • Årlige øyeundersøkelser bør omfatte innledende testingen som intraokulært trykk og en titt på synsnerven. Dette skal fange noen tegn til glaukom i begynnelsen stadier.
  • Ikke vent for din vanlige checkup hvis du opplever smerter i øyet eller uvanlig press. Se din optiker umiddelbart.