Digidexo.com

Fisk og linfrøolje

Fisk og linfrøolje


Fiskeolje kommer fra leveren hos fet fisk som laks, tunfisk, makrell og ørret. Linfrøolje kommer fra frøene av en lin anlegget. Begge oljer inneholder omega-3 fettsyrer, som kan bidra til å forhindre og behandle en rekke helseproblemer. Fiskeolje og linfrø olje kan supplere noen diett.

Fordeler

Omega-3 fettsyrer er essensielle for en sterk hjerte, lavt blodtrykk og et sunt nivå av kolesterol. Studier viser også at det daglige inntaket av fisk og linfrøolje bidra til å lindre migrene, bekjempe depresjon, lindre leddsmerter og reduserer betennelse. På grunn av det faktum at en stor del av hjernen som består av fett, inges nok omega-3 fettsyrer kan støtte hjernefunksjonen og opprettholde humør.

Heart Health

Mange som tidligere rapportert høyt blodtrykk og kolesterol har sett en nedgang i disse nivåene siden å legge fisk eller linfrø olje kosttilskudd til kostholdet. Redusere nivåer av blodtrykk og kolesterol vil bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Omega-3 fettsyrer kan også bidra til lavere triglyseridnivåer, som mange ikke skjønner kan være årsaken deres forhøyet nivå av kolesterol.

For vakker hud og hår

Fiskeolje er spesielt effektiv i behandling av tørr hud samt ulike hudtilstander inkludert eksem, psoriasis, kløe, sår og utslett. Den kan brukes lokalt eller ingested.

Farene ved Fish

Omega-3 fettsyrer er oftest konsumert gjennom fisk; Men nye studier som viser farene ved å spise for mye fisk, spesielt rå fisk, på grunn av forurensning. Forurensning forårsaker høye nivåer av kvikksølv og andre giftige forurensninger i fisk. FDA anbefaler å begrense inntaket av fisk til to ganger ukentlig. Denne begrensning hindrer inntak av et høyt innhold av omega-3-fettsyrer for de som lider av dårlig hjertesykdommer, høyt blodtrykk og høyt kolesterolnivå.

Gravide kvinner og ammende mødre

Høye nivåer av kvikksølv som finnes i fisk kan være spesielt farlig for en gravid mors fosteret, selv om omega-3 fettsyrer er fortsatt gunstig for nevrologiske utvikling av barnet. Mange gravide kvinner er nå supplere sitt kosthold med fisk eller linfrøolje. Ammende mødre er også anbefales av FDA for å begrense mengden fisk de spiser på grunn av kvikksølv.

Kosttilskudd

Kosttilskudd gjør det mulig å fremskaffe sunne nivåer av omega-3-fettsyrer, uten å bli utsatt for skadelige stoffer i fisken. Både fisk og linfrøolje kan tas daglig med et måltid i form av en kapsel eller som en skje med olje.