Digidexo.com

Kreatin Effekter på Muscle

Kreatin Effekter på Muscle


Bruk av kreatin og dens effekt på muskler er et kontroversielt tema. Enkelte eksperter hevder at kreatin er nær ubrukelig, mens andre hevder det har klare fordeler. Atter andre mener at det skal være farlig. Men mange idrettsutøvere fortsette å bruke den til å øke ytelsen og å fremskynde muskel gevinst. For å være sikker konsultere med en lege før du tar kreatin og følge anbefalte doser.

Hva er kreatin?

Kreatin er en aminosyre som finnes i musklene. Mange idrettsutøvere finner at det øker ytelsen ved å gi dem et løft av energi. Muskel utbyggere ta det fordi den ekstra energien tillater dem å trene mer, fører til større muskel gevinst. Kreatin forekommer naturlig i kroppen, men det kan også bli absorbert gjennom kosten midler. Kreatin er vanligvis tatt i pulverisert eller kapselform, men det er også tilgjengelig i væsker og energibarer.

Hvordan Kreatin Gir Muskler Energy

University of Michigan sier at musklene konvertere energi i arbeid når de kontrakt. Musklene bruker et stoff som heter ATP (adenosin trifosfat) for å gjøre dette. Den sammentrekning prosessen bryter ned ATP til ADP (adenosindifosfat). Kreatin gir en idrettsutøver en kort boost av energi fordi det hjelper konvertere ADP tilbake til ATP, skape mer drivstoff for musklene.

Gunstige effekter på Muscle

Ifølge University of Michigan, "kreatin øker mengden av vann som er lagret i muskel og øker muskelvolum." Men de går på å si at 20 til 30 prosent av folk som tar kreatin viser ingen fordeler. The University of Maryland Medical Center rapporterer at enkelte studier faktisk viser at "kreatintilskudd forbedre styrke og muskelmasse under høy intensitet, kort varighet øvelser", men de forsiktig at bevisene er langt fra avgjørende.

Skadevirkninger på Muscle

The University of Marylands liste over mulige bivirkninger inkluderer muskel stammer, trekker og kramper. En Rice University rapporten viser de samme bivirkningene og advarer folk til å unngå å bruke kreatin. Sjefen bekymring blant eksperter er at det er ingen langsiktige sikkerhetsdata tilgjengelig, men flere og flere idrettsutøvere fortsette kreatin å ta. Flere atletiske organisasjoner, for eksempel svømming og sunn konkurranse Foundation, har forbudt kreatin helt.

Hvordan få maksimal effekt

The University of Illinois anbefaler å ta kreatin i to faser, hver på 5 til 7 dager. Dette maksimerer kreatin effekter på muskel. Den "loading" fasen krever 5 gram kreatin, fire ganger om dagen. "Vedlikehold" fase senker den daglige totale til mellom 2 og 5 gram. The University of Illinois sier at de fleste idrettsmedisin eksperter er enige om at følgende kreatin syklus for mer enn to måneder på rad er ubrukelig, som gevinster i energi og muskelmasse avta. De fleste idrettsutøvere ta flere måneder off mellom kreatin sykluser for å maksimere effekten av kreatin.