Digidexo.com

Har Eddik Hjelp flass?

Har Eddik Hjelp flass?

Årsaker til flass

Flass kan være forårsaket av tørr hud, fet hud, diett eller stress, men mest sannsynlig er det forårsaket av Malassezia, en gjær-lignende sopp. Soppen lever av oljer fra hårsekkene forårsaker hudirritasjon. Resultatet er døde hudceller som klumper seg sammen med olje fra hår og hodebunn. Lite er kjent hvorfor soppen forårsaker problemer for noen og ikke andre. Det kan være stressrelaterte, hormonelle forandringer, sykdommer eller bare følsomhet for soppen. Det er kjent at personer med nevrologiske sykdommer så som Parkinsons sykdom har en tendens til å utvikle flass, så vel som folk utvinne fra hjertesykdom.

Behandlinger

Flass er kronisk, så utholdenhet er viktig. Bare å vaske håret hver dag med en mild sjampo kan være nok til å kontrollere flass. Hvis det ikke fungerer, er det en rekke av flass sjampo på markedet. Eksperimentere med ulike sjampoer, for noen kan irritere hodebunnen. Head and Shoulders inneholder sinkpyrition, en anti-sopp som fungerer godt for mild flass. Neutrogena T / Gel er et tjærebasert shampoo som bruker kull tjære å bremse cellefornyelsen. Hodebunnen Scrubs bidra til å eliminere skala, men kan føre til mer flassing. Selsun Blå fungerer på bremse cellefornyelsen og kan redusere malassezia sopp. Det kan misfarge blondt og grått hår, skjønt. Nizoral er en sterk anti-sopp sjampo som kan jobbe når andre ikke gjør det. Den kan kjøpes på resept eller over-the-counter. Du kan også se en hudlege som kan foreskrive en flass shampoo.

Hjem Rettsmidler

Livsstilsendringer kan hjelpe også. Unngå stress, shampoo ofte, kutte ned på stylingprodukter, ta B-vitaminer, legge sink til kosthold og unngå solen. Hvis du ikke ønsker å bruke flass sjampo, vurdere eple cider eddik. Vask håret med en mild sjampo. Bland eplecider eddik med et forhold på en del eddik og to deler vann. Påfør blandingen til hodebunnen og la tørke. Det er ikke nødvendig å skylle den ut. Prøv dette en gang i uken, og hvis det ikke fungerer, kan du prøve å blande forholdet halv eddik og halvparten vann. Du kan også sette cider eddik i hodebunnen uten å fortynne det. La den sitte i 15 minutter og skyll den ut.