Digidexo.com

Tester for Helicobacter

Tester for Helicobacter


Helicobacter pylori (H. pylori) er en bakterie som lever i magen, og de kan forårsake problemer med mageslimhinnen. Det kan føre til gastritt og magesår, samt smerter, raping, oppblåsthet, kvalme, og kreft. Omtrent to tredjedeler av verdens befolkning er infisert med denne bakterie. I USA, er infeksjon med H. pylori mer vanlig i eldre voksne og lavere inntektsgrupper. I utviklingsland er opptil 90 prosent av befolkningen smittet.

H. pylori og magesår

Mer enn to tiår siden, ble det oppdaget at H. pylori spiller en rolle i årsaken til magesår og gastritt. Ingen har vært i stand til å forklare hvorfor så få mennesker utvikler magesår selv om så mange er vertskap for denne bakterien.

Hvis et sår utvikler seg i magen, kan det gjøre slimhinnen for svak til å motstå korrosive virkningene av magesyre. Det kan åpne et hull som gjør at bakterier og ufordøyd mat å komme inn i bukhulen. Dette kan føre til en livstruende infeksjon som kalles peritonitt. Rundt 15.000 amerikanere hvert år dør av komplikasjoner av peritonitt.

Faktorer som kan øke risikoen for magesår fra H. pylori inkluderer en unormal immunrespons i magen og noen livsstilsvaner, som kaffe drikking, røyking og alkoholforbruk.

Blood Test

Den vanligste testen for H. pylori er en blodprøve som søker å finne antistoffer mot denne bakterien. Antistoffer er en immunrespons mot infeksjon. Hvis det blir funnet H. pylori-antistoffer, så er du enten infisert eller hadde infeksjonen på en gang. Dette er en rimelig og nøyaktig måte å stille en diagnose. Blodprøver er ikke vant til å påvise H. pylori etter behandling fordi pasientens blod kan vise positive resultater, selv etter at spiren har blitt eliminert.

Krakk Antigen Test

Avføringsprøver kan brukes til å påvise H. pylori infeksjon i avføring. Studier har vist at denne test er nøyaktig for diagnostisering av bakterien. Antigener stimulere produksjonen av antistoffer og kombinere spesifikt med dem slik at et laboratorium for å bestemme om den er til stede bakterie.

Breath Test

Urea pusten tester er også en nøyaktig diagnostisk metode for H. pylori, i henhold til de NDDIC (National Digestive Diseases Info Clearinghouse). Testene blir også brukt etter behandling for å se om den arbeidet. I legens kontor, drikker du en urealøsning som inneholder en spesiell karbonatom. Dersom bakteriene er til stede, urea bryter ned og frigjør karbon. Blodet bærer karbon til lungene, der du puster det.

Hvis du har vedvarende symptomer på sykdom, vil du kreve en urea pusteprøve, men vanligvis bare hvis du tester negativt for H. pylori er du sannsynligvis til å gjennomgå endoskopi.

Biopsi Test

Tissue tester blir vanligvis utført ved hjelp av en biopsiprøve som er fjernet med et endoskop, som er et fleksibelt rør med en liten kamera på enden. Legen setter den inn i munnen og ned til magen for undersøkelse. De vevsprøver blir deretter kontrollert for H. pylori. Siden bakterier vokse i atskilte kolonier, er det mulig at endoskopisk eksamen vil gå glipp av de infiserte områder, ifølge Dr. Gabe Merkin, MD

I diagnostisering H. pylori, er blod, pust, og avføringsprøver vanligvis gjøres før vevsbiopsier fordi de er svært nøyaktig og mindre invasiv.