Digidexo.com

Vitamin C & Cancer Prevention

Vitamin C & Cancer Prevention


Vitamin C har lenge vært spioneringen som felles forebyggende for forkjølelse, men kanskje vi har vært underslår denne godteri-lignende chewable vitamin. En brokkoli quiche og frisk fruktsalat, toppet med et glass avkjølt appelsinjuice høres velsmakende, men ifølge Prevention Magazine denne Vitamin C-matpakke er mer enn det. Vitamin C er et "potensielt potent beskyttelse mot kreft."

Hvordan Vitamin C fungerer

Vitamin C er en antioxident som er i stand til å nøytralisere frie radikaler, molekyler som kan skade en celle membran og arvestoff. Fri radikal skade kan skje som et resultat av aldring, eller ved eksponering for kreftfremmende giftstoffer. Vitamin C kan også bidra til å regenerere Vitamin E, som ikke bare beskytter cellene mot skade som fører til kreft, men forbedrer immunsystemet i tillegg.

I tillegg til å nøytralisere frie radikaler, hjelper Vitamin C nøytraliserer kreftfremkallende nitrosaminer, som er produsert under fordøyelsen av nitritt og nitrat, konserveringsmidler som finnes i kjøtt og grønnsaker.

Det amerikanske Department of Agriculture og National Cancer Institute baserer sine anbefalinger av å konsumere fem porsjoner med frukt og grønnsaker daglig på bevis for at vitamin C kan redusere alle typer kreft.

Mage

Bevis er påfallende at vitamin C har betydelige beskyttende effekter for kreft i magesekken, spiserøret, munnhule og pankreas. Inntakene området fra 80 til 110 mg synes å være fordelaktig.

Lunger

En langtidsstudie av 870 menn tatt over en periode på 25 år viste at de som spiste mer enn 83 mg vitamin C per dag hadde en 64 prosent lavere risiko for lungekreft enn dem som inntaket ikke overstige 63 mg daglig.

A New Orleans studie fant at folk tar mer enn 140 mg daglig, tilsvarende to appelsiner, hadde halvparten av risikoen for lungekreft enn dem som inntaket var mindre enn 90 mg.

Livmorhalskreft

Ifølge en studie utført i Latin-Amerika, hvor livmorhalskreft er ekstremt høy, kvinner som forbrukes mer enn 314 mg vitamin C daglig hadde 31 prosent mindre risiko for å få livmorhalskreft enn de som spiste halve dette beløpet.

The Cancer Treatment Centers of America anbefale å ta 250 til 1000 mg av vitamin om dagen, helst via mat, ikke kosttilskudd, siden det er bevis for at anti-kreft effekt av vitamin C-rik mat er sterkere enn vitamin selv.

Breast Cancer

En gruppe av premenopausale kvinner med slektshistorier av brystkreft ble undersøkt av en fersk Nurses 'Health Study. Pasienter som spiste 205 mg daglig av vitamin C gjennom matvareprodukter ble funnet å ha en 63 prosent lavere risiko enn de som inntas bare en tredjedel av den daglige dose brystkreft.

I en annen studie utført av det svenske Mammografi Cohort, overvektige kvinner som tok 110 mg vitamin C daglig hadde 39 prosent redusert risiko for brystkreft sammenlignet med dem som spiste bare 31 mg.

Selv om større studier er mangelfulle, en liten studie ved University of California, Berkeley, fant at kvinner med minst risiko for brystkreft forbrukes ca 300 mg vitamin C, tilsvarende ca tre glass appelsinjuice.