Digidexo.com

Slik Doner Blood med lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk, eller hypotensjon, er begrepet vanligvis gitt til en blodtrykksmåling der det systoliske (øverst nummer) er 90 mm Hg eller diastolisk (nederst nummer) er 60 mm Hg eller mindre. For folk flest, er lavt blodtrykk ikke en stor bekymring. Men for noen kan det bringe på besvimelser, anfall av svimmelhet og kvalme. Når blodtrykket faller sterkt, kan det frata hjernen og kroppens andre organer med oksygen og føre til livstruende sjokk. På den annen side, mange mennesker som har lavt blodtrykk ikke lider noen symptomer og er ofte i en bedre helsetilstand enn de som har høyt blodtrykk. Enten du er symptomfrie eller ikke, gi blod når du har lavt blodtrykk krever mer tanke.

Bruksanvisning

•  Sørg for at du er frisk på donasjon dag. Selv for de med normale blodtrykket opplesninger, donere en halvliter blod kan gjøre en person mer utsatt for blåmerker, besvimelse og kvalme. Plus, kan det være vanskeligere for en person med lavt blodtrykk å justere til plutselig tap av blodvolum siden hans eller hennes sirkulasjonssystemet er allerede arbeider i et langsommere tempo. Dette kan resultere i en høyere risiko for svimmelhet eller andre syke følelser som stammer fra blodet ikke forsyne kroppens organer med det oksygenet de trenger.

Drikk mye vann. Det er viktig å holde seg hydrert før, under og etter donasjon dag. Bor hydrert kan også bidra til å øke blodtrykket hvis det er for lavt.

Spis mer salt. Øke mengden av natrium i kosten før og under donasjon dag kan også arbeide for å øke blodtrykket.

Øk jern. En blodprøve vil bli sjekket før donasjon for tilstrekkelige jernnivåer. Dersom det anses for lav, vil du bli bedt om å komme tilbake på et senere tidspunkt. Å sørge for at du har nok jern i blodet ditt, legge jernrike matvarer i kostholdet ditt en uke eller to før donasjon dato. Havregryn, mørkegrønne bladgrønnsaker som grønnkål, kålen, spinat og brokkoli, oksekjøtt, svinekjøtt, lam, fjærfe, fisk og egg er gode kilder til jern, som er en jern-beriket flere vitamin.

Spis etter din donasjon. Hvis du har fått lov til å gi blod, må du fylle på væskevolum og øke blodsukkeret. De fleste blod drive sentrene vil forsyne deg med en matbit og juice etter donasjon prosessen.

Hvil i en kort periode før gjenoppta normale aktiviteter. La kroppen venne seg til redusert blodvolum, spesielt hvis du planlegger å kjøre et kjøretøy.

Tips og advarsler

  • Akseptere konsekvensene av blodtrykket sjekk. Før hver blodgivning, er donor blodtrykk testet. Det må falle på et akseptabelt utvalg av 160/90 til 110/60 eller vil du ikke få lov til å donere. Hvis du får beskjed om du er kvalifisert, kan du alltids prøve igjen på et senere tidspunkt.
  • Se etter disse symptomene: svimmelhet, besvimelse, tåkesyn, rask og overfladisk pust, kvalme, kald, klam og blek hud, mangel på konsentrasjon, ekstrem tørste. Ring legen din dersom du opplever noen av disse symptomene. Unngå tunge løft eller anstrengende trening for resten av dagen etter å gi blod. Det er viktig å tillate kroppen å fylle opp sin væskevolum og røde blodlegemer uten noen ekstra belastning.