Digidexo.com

Strategier for Passerer en nyre stein med litt smerte

Strategier for Passerer en nyre stein med litt smerte


Nyrestein, små krystaller som dannes i nyrene og til slutt passere gjennom urinveiene, kan føre til uutholdelig smerte. Ifølge National Institutes of Health, vil 3 millioner mennesker søker medisinsk hjelp for nyrestein hvert år. De fleste leger vil fortelle pasientene å la steinen passere naturlig, selv om det fører til mye smerte. Pasienter som venter på en nyre stein å passere kan ta skritt for å minske smertene de opplever, men.

Drikk vann

Pasienter i ferd med å passere nyrestein bør øke sitt vanninntak. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, den viktigste måten å behandle og forebygge nyrestein er å drikke mer vann. Mengden av vann en pasient trenger varierer, så legene måle væskeinntak ved urinmengde. NIDDK sier at pasienter som passerer en nyre stein må være å produsere minst 2 liter vann hver 24. time. The Mayo Clinic sier at den gjennomsnittlige pasient med nyrestein bør drikke 2 til 3 liter vann daglig.

Trening

Fysisk aktivitet hjelper også redusere smerter forbundet med nyrestein. Trening hjelper kroppen absorbere kalsium mer effektivt, noe som kan redusere sjansene for flere steiner å utvikle. Trening frigjør også endorfiner. Disse nevrotransmittere i hjernen lindre smerte, så en god runde med trening kan bokstavelig talt ta noe av smerten av nyrestein bort, samtidig som det gir forebygging mot mer smerte i fremtiden.

Medisiner

Smertestillende midler kan ta noe av smerten ut av passerer en nyre stein. For å få mest mulig nytte av smertestillende midler, veksler mellom å ta et NSAID (som ibuprofen) og paracetamol hver to til fire timer, basert på dosering på medisiner. Hvis smerten er alvorlig, snakke med legen din om en resept-styrke smertestillende du kan bruke. Fortsett å drikke rikelig med vann, selv om medisinen dulls smerte, fordi vannet er nødvendig å skylle ut steinen.

Medisinsk intervensjon

Hvis steinen ikke består på egen hånd i et par dager, eller du opplever ekstrem smerte, bør du kontakte legen din. Du kan trenge medisinsk intervensjon for å passere steinen vellykket. Steinen kan bli fast i urinveiene, eller det kan ha forårsaket en infeksjon.

Medisinske intervensjoner for steiner mindre enn 1 cm i diameter vanligvis starter med ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy. Denne fremgangsmåten bruker sjokkbølger for å bryte opp steinen i mindre biter, slik at det kan passere på egen hånd. Siden det er gjort under narkose, pasienter opplever lite smerter. Andre medisinske tiltak omfatter kirurgisk fjerning, enten gjennom tilbake som i en perkutan nephrolithotomy, eller gjennom anvendelse av en ureter ureteroscope. Noen stener kan bli knust ved hjelp av en laser.