Digidexo.com

Lyme sykdom hos barn

Lyme sykdom er forårsaket av en bakterie som heter borelia burgdorfi og overføres via flåttbitt. Det ble først anerkjent i Lyme, Connecticut på grunn av en drastisk økning i juvenil leddgikt blant barn.

Utbredelse blant barn

Ifølge California Lyme Disease Association, "denne sykdommen er mest utbredt blant gutter i alderen 5 til 19. Denne aldersgruppen er berørt på tre ganger den gjennomsnittlige frekvensen av alle andre aldersgrupper. Rundt 25 prosent av alle rapporterte tilfeller er barn."

Riktig diagnose barn med Lyme

En av de største hindringene pasienter opplever er at symptomene er vage i beste og mest ofte etterligner andre sykdommer og lidelser. Influensalignende symptomer er vanlig, så omsorgspersoner og barneleger kan tilskrive barnets symptomer til en annen årsak, for eksempel influensa eller forkjølelse.

Lyme symptomer hos barn

Ifølge California Lyme Disease Association, Lyme pediatrisk spesialist Charles Ray Jones, MD, sier følgende som symptomer rapportert hos pediatriske Lymepasienter: alvorlig utmattelse unrelieved av hvile, søvnløshet, hodepine, kvalme, magesmerter, nedsatt konsentrasjon, dårlig korttids hukommelse, manglende evne til å opprettholde oppmerksomhet, problemer med å tenke og uttrykke tanker, problemer med å lese og skrive, å bli overveldet av skolearbeid, problemer med å ta beslutninger, forvirring, ukarakteristisk oppførsel, utbrudd og humørsvingninger, feber / frysninger, leddsmerter, svimmelhet, og støy og lys følsomhet.

Effekter på barn

Barn bitt av flått rundt hodet og halsen er ansett som mer sårbare for hjernen og sentralnervesystemet infeksjoner, i henhold til California Lyme Disease Association. Dette, kombinert med de ovennevnte symptomene, kan føre et barn å føle seg isolert og alene, ikke er i stand til å forstå hvorfor han føler seg så syk. Barnet kan også møte utviklingsmessige forsinkelser.

Betraktninger

Ifølge California Lyme Disease Association, bare ca 50 prosent av Lyme pasienter noen gang huske å være litt av en hake eller får den klassiske "blinken" utslett som vanligvis følger med en matbit. Hvis barnet opplever noen av de ovennevnte symptomene, og er økt risiko for flått eksponering (dvs. spiller utenfor, bor med hunder eller katter som kan bringe flått i huset), ta kontakt med barnelege.

Behandling

Det finnes ingen kjent kur for Lyme sykdom. Hvile er viktig for kroppen å helbrede seg selv. Antibiotika regimer har vist seg vellykket, men er vanligvis avhengig av lengden av behandlingen og alvorlighetsgrad av symptomer.