Digidexo.com

Strontium ranelate & Osteoporose

Strontium ranelate & Osteoporose


Strontium ranelate er et relativt nytt (som i 2010) behandling for osteoporose, en tilstand som er preget av tap av benvev og tetthet. Mesteparten av forskningen så langt har fokusert på dette stoffenes virkninger i postmenopausale kvinner med osteoporose.

Effekter

Strontium ranelate fungerer, ifølge studier gjort ved Johns Hopkins, på to måter: ved å bremse ned prosessen med nedbryting (resorpsjon) av bein, og også ved å bidra til vekst av nye bein saken.

Funksjoner

Denne medisinen har vist seg å redusere risikoen for hofte og ikke-vertebrale frakturer, i henhold til Johns Hopkins og til forskere som V. Rabenda og JY Reginster av Department of Public Health, epidemiologi og helseøkonomi ved Universitetet i Liege, Belgia.

Betydning

Risiko for brudd er redusert, ifølge Johns Hopkins, med 16 prosent (for ikke-vertebrale) til 19 prosent (hofte, bekken, rib, håndleddet) i testede kvinner, og med opp til 36 prosent hos kvinner i høyrisikogrupper for brudd.

Typer

Der det er tilgjengelig, strontium ranelate markedsført som Protelos, ifølge Johns Hopkins.

Geografi

The Food and Drug Administration (FDA) har foreløpig ikke godkjent strontium ranelate som osteoporose behandling i USA. Det er allerede i bruk i land som Storbritannia, ifølge Johns Hopkins.