Digidexo.com

Hva medisiner brukes til å behandle urinveisinfeksjoner?

Urinveisinfeksjoner (UVI) er smertefulle og potensielt farlige infeksjoner. Oppstår når bakterier multipliserer og irriterer urinveiene, kan UVI forverres og føre til nyre infeksjon, som typisk krever sterke antibakterielle medisiner og sykehusinnleggelse. Heldigvis med moderne medisinsk teknologi, er det et antall behandlinger for UVI.

Trimetoprim

Trimetoprim er et antibiotikum som direkte forstyrrer produksjonen av en kjemisk nødvendig for bakterielle celler til å lage proteinet. Uten produksjon av proteiner, de bakterielle cellene dør. Dens mest vanlige bivirkninger er oppkast, kvalme, diaré, magesmerter, utslett og kløe. Alle pasienter rapporterer ikke disse bivirkningene; Men hvis det oppstår bivirkninger, disse vil mest sannsynlig være de opplevde. I sjeldne tilfeller kan trimetoprim føre til anemi. De mest sannsynlig å oppleve anemi er folk som lider ernæring eller alkoholmisbruk; geriatriske og gravide pasienter er også i fare for å utvikle anemi. Anemi klarner opp etter trimetoprim behandlingen opphører.

Amoxicillin

Amoxicillin er et medlem av familien av antibiotika penicillin. Penicillin var den første oppdaget antibiotika, og har mange derivater. Amoxicillin dreper ikke bakteriene direkte. Det hindrer bakterievekst ved å stoppe cellulær produksjon av beskyttende celleveggene. Uten celleveggen, bakterier kan ikke overleve, og legemet fjerner de gjenværende bakterierester. Bivirkninger er tidvis rapportert. De omfatter halsbrann, diaré, kvalme, oppkast, magesmerter og allergiske reaksjoner.

Ampicillin

Ampicillin, i samme familie som amoxicillin, fungerer på samme måte og anvendes som en erstatning for amoxicillin hvis en pasient viser tegn på en allergisk reaksjon ved bruk av den sistnevnte. Ampicillin er vanligvis brukes til å behandle ørebetennelser, strep hals og noen staph infeksjoner. Side påvirkes er de samme som de med amoksicillin. På grunn av allergi, kan noen mennesker bare tolerere penicillin-baserte antibiotika; derimot, kan negative reaksjoner på amoxicillin føre en lege for å bruke ampicillin.

Nitrofurantoin

Nitrofurantoin er en syntetisk antibiotika som brukes spesielt for UVI. Det forstyrrer en celle produksjon av proteiner. Uten proteiner, kan en celle ikke overleve. Bivirkninger, men sjelden, er utslett, hodepine, tap av matlyst, magesmerter, diaré og kløe.

Tilleggsinformasjon

Retten antibiotika til å behandle din UTI avhenger av deg og legen din. Hva som kan fungere best for en kan være ineffektiv for en annen person. Dessuten kan ulike bakterier forårsake UVI, og en antibiotika kan være mer effektive på visse bakterier enn andre. Legen din vil foreskrive riktig antibiotika for akkurat din infeksjon. Heldigvis finnes det flere behandlinger for smertefull og potensielt farlig infeksjon.