Digidexo.com

Abort grunn av lav progesteron

Abort grunn av lav progesteron


En abort er ofte uforklarlig. Kromosomavvik eller en ellers ikke-levedyktig graviditet er ofte skylden. Lavt progesteron nivå, men er ikke en vanlig årsak til abort.

Misforståelse

Selv om noen kvinner tror lavt progesteron nivå føre til spontanabort, er det vanligvis den andre veien rundt. Vanligvis er det lavt progesteron-nivåer på grunn av en ikke-levedyktig graviditet.

Timing

En spontanabort angitt med lavt progesteron nivå oppstår vanligvis før 9 uker. Det er da morkaken tar over progesteron produksjon, ifølge Dr. Amy Tuteur, en Harvard College og Boston University School of Medicine fødselslege-gynekolog på AskDrAmy.com

Behandling

Noen leger fore progesteron stikkpiller for å øke hormonnivået. Denne behandlingen er imidlertid ikke lykkes med mindre kvinnen har faktisk uvanlig tilstand lavt progesteron, som ofte fører til gjenta aborter, sier Dr. Tuteur.

Lutealfase Defect

Den eneste gangen progesteron er sikkert skylden for spontanabort er når corpus luteum ikke produserer nok hormoner under eggløsning.

Selvkorrigerende Problem

I de fleste kvinner, kan en lutealfase defekt korrigere seg i løpet av neste eggløsning syklus, så det er ingen grunn til bekymring i fremtiden.