Digidexo.com

Nærings-trau for personer med svelgvansker

Nærings-trau for personer med svelgvansker


Det kan være utfordrende for de som har problemer med å svelge, kjent som dysfagi, å konsumere nok kalorier til å mate sine organer. Ofte er nærings forer i form av materør som er nødvendig for en sikker foring løsning. Disse fôring rør omgå munn og svelg, som sikrer at personer med svelgeproblemer opprettholde riktig ernæring uten risiko for kvelning eller lungeaspirasjon. Mate rør kommer i flere varianter og er plassert på forskjellige deler av kroppen.

NG-Tube

En sonde (NG rør) er plassert i det ene neseboret og ført gjennom svelget, spiserøret og ned i magen. Røret holdes til nesen med tape etter at emisjonen er sjekket. NG tube er vanligvis brukt for kortsiktig fôring, siden langvarig bruk kan føre til bihulebetennelse, nese erosjon og andre luftveis og muntlig problemer. Når på plass, en sprøyte, enteral pumpe (elektronisk pumpe konstruert for bruk med materør) eller dryppe posen kan brukes til å passere en mateløsning gjennom røret og inn i magen. Før hver fôring, bør man sørge for å sikre at røret er riktig plassert i magen; på annen måte, kan forings løsningen ned i lungene. NG tube kan plasseres av en lisensiert sykepleier eller lege.

G-Tube

En gastrostomirøret (G-rør), også kjent som en perkutan endoskopisk gastrostomi (PEG) røret, går direkte til magen via kirurgisk plassering i bukveggen. G-tube generelt kommer inn i kroppen under brystkasse, litt til venstre, og er utformet for å gi enkel tilgang for levering av en fôring løsning. G-tube er ideell for langsiktig fôring på grunn av sin enkle erstatning, god komfort og bekvemmelighet av fôring. Forings løsningen føres gjennom røret ved å sprøyte, pumpe eller dryppe pose metoder. En vanlig komplikasjon av G-tube er moderat mage lekkasje; disse mage-juice kan være svært etsende, forårsaker hudirritasjon. G-rør må plasseres av lisensierte leger.

J-Tube

Den jejunostomi rør (J-røret) er kirurgisk plassert i jejunum, som er den øvre delen av tynntarmen, umiddelbart under magen. J-røret kommer inn i kroppen i det nedre senter av abdomen og er vanligvis festet med suturer. Siden denne metoden omgår magen og leverer fôrings løsningen direkte til tarmkanalen, er det først og fremst brukes når noen har problemer med å fordøye mat, tømme magen eller når bukspyttkjertelen sykdommen er til stede. Ved bruk av et J-rør, må en enteral pumpen alltid levere mateløsningen. Problemer med J-tube kan inkludere tube tilstopping, tube løsner eller tilkoblingsproblemer med pumpen. J-rør settes inn av en kirurg og vedlikeholdes av et hjem helsesøster eller lege.