Digidexo.com

Anfall forårsaket av Sound

Anfall forårsaket av Sound


Selv om det er velkjent at anfall kan utløses av blinkende lys, de også kan bli utløst fra repeterende høye lyder, for eksempel bilalarm, levende musikk konserter og videospill. Det finnes flere typer anfall som kan utløses av lyder, fra den dramatiske grand mal til de korte kloniske anfall som hovedsakelig påvirker sovende mennesker.

Anfall Årsaker

Det er mange ulike anfallslidelser fra forgiftning, narkotikamisbruk, svært høy feber, hodeskader, indre organ svikt og alvorlige sykdommer som epilepsi og lupus. Alle disse forhold påvirker hvordan hjernen kommuniserer med kroppen. Hjernen overproduces nevrotransmittere & ndash; de kjemikalier som hjelper fortelle kroppen hva de skal gjøre. Den sunne hjernen bare fyrer ca 80 nevrotransmittere per sekund. En hjerne i et anfall fyrer av 500 per sekund. Kroppen kan ikke holde tritt med flommen av nevrotransmittere.

Typer

repeterende lyder forårsake tre hovedtyper av anfall. Den ene er en musicogenic anfall, der bare huske en favoritt melodi kan utløse et grand mal eller et kompleks partielle anfall. Ifølge Epilepsy Ontario, kan til og med drømmer om favorittlåter utløse et anfall. En annen type anfall utløses av lyden kalles en kloniske anfall, noe som skjer i ca 10 til 15 sekunder under søvn. Men det kan sjelden skje med mennesker som er våken. De kan ikke miste bevisstheten, men vil miste all koordinering. Den tredje typen er epilepsi utløst av lys, lyd eller tygging og kalles refleks epilepsi.

Symptomer

Anfall forårsaket av lyder oppstår kort tid etter eller i løpet av tiden som pasienten lytter til lyder. Disse reaksjonene kan inkludere å miste blære og tarm kontroll, ukontrollerte muskelspasmer over hele kroppen eller bare i en del av kroppen, tap av bevissthet, gjenta meningsløse ord, plutselig stirrer ut i verdensrommet, blir ikke svarer og prøver å bekjempe alle som forsøker å hjelpe .

Behandling

Behandlingen er todelt. Det innebærer å identifisere kildene til lyder utløser anfall og eliminere dem når det er mulig. Terapi har involvert en person å lytte til et musikkstykke eller en lyd så ofte at hjernen hennes til slutt bli vant til det eller bli lei av den. Medisinering inkluderer antiepileptika som karbamazepin og fenytoin, selv om gravide kvinner ikke bør ta disse medisinene.

Advarsel

Enhver anfall varer lenger enn fem minutter bør behandles som et medisinsk nødstilfelle fordi beslaget kan forårsake hjerneskade. Ring en ambulanse umiddelbart. Pasienten ville trenge antikonvulsiva gitt intravenøst ​​og eventuelt et rør som er lagt inn i halsen for å hjelpe ham med å puste.