Digidexo.com

Aktivitetsforslag plexus brachialis Toddlers

Aktivitetsforslag plexus brachialis Toddlers


Den brachial plexus er en gruppe av nerver som går fra ryggraden gjennom halsen, armhulen og inn i armen. Det er viktig for å kontrollere muskelbevegelser og motta sensasjon til skuldre, armer og hender. Hos spedbarn, er skade på nervebunt kalt Erb parese og kan oppstå under en vanskelig fødsel. Småbarn kan forårsake skade på dette området gjennom å falle eller roughhousing. De fleste småbarn vil gjenopprette uten bivirkninger, men noen aktiviteter kan hjelpe helbredelsesprosessen sammen.

Symptomer og behandling

Hos spedbarn og småbarn, kan symptomene være svært uttalt, og til stede med en arm som er slått inn i kroppen og har svært lite eller ingen bevegelse. Alvorlighetsgraden av skaden, om nervene ble trukket, sprukket eller revet helt vil diktere hvilken type behandling og mengden av bevegelse som vil medføre. Enkel stretching og fysioterapi kan være nødvendig, og i noen tilfeller kirurgi kan være den eneste løsning. Enhver type plexus brachialis skade kan føre til tap av følelse og vanskelig eller manglende evne til å bevege skulderen, hender og fingre.

Fordeler med Physical Therapy

Spedbarn og småbarn med plexus brachialis skader vil nesten alltid ha nytte av noen fysioterapi. Enkle øvelser kan hjelpe opprettholde eksisterende styrke og bevegelse og over tid, hjelpe disse aspektene forbedre. Fysioterapi er et viktig skritt for å gjenvinne bruk av skulder, arm eller hånd, og vil hjelpe barnet i å lede et mer normalt liv. Selv om det ikke alltid er mulig å fullstendig helbrede problemet med terapi, er det et skritt i en mangesidig behandlingsplan. I tillegg er terapeut kan aide i å forebygge alvorlige skader og misdannelser som kan oppstå med muskelskader, inkludert sammentrekning av ledd, noe som kan gjøre utvinning vanskeligere.

Skulder Øvelser

Skulder shrugging er en måte å bygge styrke og bevegelsesutslag i nakken. Siden de fleste småbarn med plexus brachialis skader vil ha svakhet eller problemer med å flytte, kan foreldrene bli pålagt å bistå i denne øvelsen. Å utføre øvelsen, bør barnet stå snevre og skuldertrekning så høyt som mulig. Hold stillingen i ett eller to sekunder og deretter gå tilbake til avslappet stilling. Dette er en gjentagelse; barn bør gjøre tre sett med 10, to til tre ganger per uke.

Hånd og arm øvelser

Siden plexus brachialis går langs skulder og gjennom hendene, kan virkningene av skader bli funnet hvor som helst langs den linjen. Noen enkle underarm rotasjoner - pronasjon og supinasjon - kan bidra til å opprettholde og bygge styrke. Småbarn kan ligge på ryggen mens en forelder eller fysioterapeut holder den skadde armen. En hånd på albuen og en på håndleddet. Den berørte armen bør være forsiktig rotert mot og bort fra kroppen ved håndleddet. Som styrken utvikler seg over tid, bør barnet være i stand til å gjøre disse selv. På samme måte kan enkle finger aktiviteter bidra med svake fingre. Bistå småbarn i bøye og spre fingrene, gjør nevene og utvide dem tre eller fire ganger per dag.