Digidexo.com

Kan Acid Reflux Årsak hjerte hjertebank?

GERD er på vei oppover

Acid reflux (ofte referert til som gastroøsofageal refluks eller "Gerd") er på vei oppover i USA. Industrialiserte land har mer enn en tredobling av forekomst av GERD at utviklingslandene gjør, ifølge UNESCO Institute for Statistics. GERD er diagnostisert hos personer som opplever konsekvent halsbrann eller sure oppstøt. De fleste barn og noen voksne har symptomer som ikke involverer halsbrann. Noen av disse symptomene er problemer med å svelge, astmasymptomer eller en tørr hoste.

Forskere er usikre på hva som forårsaker GERD. De vet at noen ganger en brokk i mellomgulvet kan bidra til GERD. Visse matvarer og fysiske forhold også kan være faktorer i å utvikle GERD. Forholdene er overvekt og graviditet; røyking og iført trange klær bør unngås. Matvarer for å holde seg borte fra (spesielt før leggetid) inkluderer de som inneholder koffein, sjokolade, sitrus, tomat eller krydrede sauser, hvitløk og løk, stekt og fet mat, og alkohol.

I tillegg til endringer i livsstil, har farmasøytiske selskaper utviklet kraftige medisiner for å bekjempe GERD. Antacida er mest brukt og kan fås uten resept. Andre medikamenter er skummende agenter, H2-blokkere, protonpumpehemmere og prokenetiks. Hver av disse har en betydelig lettelse (selv om bivirkninger av prokenetiks, som tretthet, depresjon og angst, kan begrense deres nytte).

Den GERD hjerte hjertebank forbindelse

Det er økende offentlig debatt om hvorvidt acid reflux kan forårsake hjertebank. En peer-reviewed japansk studie publisert i World Journal of Gastroenterology (WJG) 14. april 2009 tyder på at en tilstand utenfor spiserøret kan enten føre til GERD eller produsere GERD-lignende symptomer. Studien undersøkte "knyttet-angina" (angina forårsaket av GERD) og antyder at GERD pasienter muligens har hjertesykdom.

Fordi nervene i brysthulen er nært knyttet sammen gjennom hjertet, spiserør og mellomgulvet, kan det være vanskelig å oppdage hvor brystsmerter stammer løpet av en episode. Resultatene av denne studien er en sterk forsiktighet til pasienter og leger til å nøye undersøke hver brystsmerter episode og ikke anta at en GERD pasienten bare opplever en sterk syre reflux hendelsen.

Brystsmerter, rødme, høyt blodtrykk og rask puls (takykardi) er også kjent bivirkninger av noen av de mye foreskrevet GERD medisiner. Selv om forskning testresultater fra Nexium hevder at disse bivirkningene vises i bare 1 prosent av befolkningen, gitt at 40 prosent av USAs befolkning lider av GERD på et eller annet tidspunkt, er betydelig antall pasienter som lider av bivirkninger . Den feiende økning i fedme i USA antas å være en viktig bidragsyter til økningen i GERD lider.

Egenomsorg

Koblingen mellom hjertebank og acid reflux kan være en kylling eller egg hypotesen. Helseproblemer som fedme, mangel på riktig kosthold og mosjon, og overdrevent inntak av koffein, alkohol og tobakk indusere tverrforbindelses symptomer som påvirker hjertet og spiserøret likt. En annen WJG artikkel publisert i oktober 15, konkluderer 2009 utgaven at medisiner brukes til å behandle GERD også føre til vektøkning.

Hvis du opplever brystsmerter, hjertebank, kvalme, svette og frysninger, ring din lege eller 911 umiddelbart. Etter at du er diagnostisert, gjøre de endringer i livsstil som legen anbefaler. Det kan ikke være enkelt, og du kan gå mot strømmen, men når du finner lindring fra dine symptomer, vil du sannsynligvis finne det vel verdt innsatsen.