Digidexo.com

Androgel Farer

Androgel Farer


I 2000 ble Androgel den første FDA-godkjente testosteronbehandling for menn. Androgel er anbefalt å behandle symptomer på lavt testosteronnivå som redusert sexlyst, erektil dysfunksjon og redusert kroppsvekt. Testosteron kan også bidra til bedre humør og energinivå. Androgel brukes på de øvre armer, skuldre eller mage, og deretter absorbert i blodet hvor det begynner å sirkulere. Selv sikker for det meste, om det er noen risiko forbundet med dette stoffet. Menn som bruker Androgel bør holde den behandlede huden dekket til enhver tid, eller vask grundig før sprek kontakt, for eksempel uformell fysisk kontakt eller samleie.

Advarsler for barn

Små barn som ved et uhell kommer i kontakt med Androgel har vist tidlige tegn på pubertet. FDA rapportert at i tilfeller av noen få barn som utilsiktet var blitt utsatt for aktuell testosteron gel, tegn på pubertet, som forstørrede genitalia, for tidlig kjønnshår, økt libido og aggressiv atferd utviklet. Androgel kan overføres fra en person til en annen hvis en person kommer i kontakt med et udekket eller uvasket område som salven ble påført.

Kreftadvarsler

Menn som har eller har hatt brystkreft eller prostatakreft bør ikke bruke Androgel. En økt risiko for prostatakreft har vært knyttet til bruk av testosteron tilskudd.

Advarsel for kvinner

Androgel har ikke blitt godkjent av FDA til bruk hos kvinner. Kvinner som er gravide eller ønsker å bli gravide, og kvinner som ammer, spesielt bør ikke bruke Androgel. Aktuelt testosteron kan føre til skade på et foster og en ammende baby. En rapport fra Mayo Clinic tyder på at generelt, er testosteronbehandling anbefales kun for kvinner i overgangsalderen med sunne østrogennivå, eller om østrogenbehandling ikke har snudd problemer forbundet med lav sexlyst, depresjon og tretthet.

Risiko

The Mayo Clinic rapporterer at det å ha en høyere enn normalt testosteronnivå kan øke risikoen for å utvikle prostatakreft eller en forstørret prostata. Studier har imidlertid ikke slått opp noen bevis for disse komplikasjonene som finner sted med supplerende testosteron salver.

Vanlige bivirkninger

Androgel kan gi irritasjon og acne hud, spesielt på stedet av søknaden. Androgel kan også føre til økt produksjon av røde celler blodprosent, leverenzymer og kolesterolnivået. En høy blodlegemer og høyt kolesterol kan føre til hjertesykdom.

Geriatriske advarsler

Eldre menn bør advares om risikoen ved å bruke Androgel. Testosteron kosttilskudd som brukes av geriatriske menn kunne forårsake en forstørret prostata, og kan også øke risikoen for pasienten å utvikle prostatakreft.