Digidexo.com

Hva er forskjellen på en Dental Finer & liming?

Dental skallfasetter og bonding er begge en del av kosmetisk tannbehandling, og begge er metoder som er utviklet for å levere estetisk forbedring til tennene, noe som gjør dem rettere og hvitere.

Terminologi

Typisk refererer ordet "finer" til en porselens finer, som er et laminat som dekker som er plassert over den fremre overflaten av tannen for estetisk forbedring. En porselen finer er ikke den eneste type finér. Bonding refererer til kompositt harpiks som tannleger bruker for kompositt veneers, som også er plassert på tannen foran overflaten.

Bruksområder

Skallfasetter brukes til å justere flater, former, jevnhet og retthet av tennene, og også brukt til å bleke tennene som er sterkt misfarget. Bonding er ofte brukt til å fylle ut gapped tenner, og fikse sprukket eller sprukne tenner.

Materiale

Porselenet brukes for porselen veneers er ekstremt holdbare, og når bundet til tennene, vil vare i 5 til 10 år, ifølge MedicineNet.com. Bindemateriale er laget av sammensatt harpiks, som ikke er så sterk, og kan lettere chip eller brekke.

Gjennomskinnelighet

Porselen veneers har et nivå av gjennomskinnelighet som gjør dem ser mer naturlig. Bonding materialet er mer dekkende, og, mens tennene kan vises hvitt, kan en opp-nærmere titt avslører at unaturlig materiale er plassert i munnen.

Søknad

Bonding kan gjennomføres på en avtale, der tannlegen muggsopp, justerer, fester, seler og trimme den sammensatte tillegg. Porselen laminater, men ta to til tre besøk, siden en rekke visninger må tas og sendes til et laboratorium hvor porselen brikker skapes og formes i henhold til spesifikasjonene.

Reparasjon og vedlikehold

Ifølge Animated-Teeth.com, kan bonding brudd repareres mye lettere enn pauser i porselen skallfasetter, som vil kreve full erstatning. Dessuten er skallfasetter motstandsdyktig mot flekker og tåler mer aktivitet i munnen, mens kompositt harpiks ikke er motstandsdyktig mot flekker, og krever at pasienten være forsiktig og hele tiden klar over sin tilstedeværelse.