Digidexo.com

Soy Protein Concentrate Vs. Soya Protein Isolate

Soy Protein Concentrate Vs.  Soya Protein Isolate


Begge soya protein konsentrater og soya protein isolater er svært raffinert og bearbeidet former av soya, en belgfrukt naturlig høy i protein. Av denne grunn, soya bønner og soyaprodukter som soya protein konsentrater og soya protein isolater er en populær proteinkilde blant vegetarianere og veganere.

Soy Protein Concentrate

Soyaprotein-konsentrat er gjort ved først å fjerne alt fettet naturlig finnes i soyabønner. Etter at soyabønner er blitt avfettet, er alle ikke-proteinbestanddeler som er vannløselige og deretter fjernet. Resultatet er en konsentrasjon av soyaprotein med noen andre komponenter, som for eksempel karbohydrater og fiber.

Soya Protein Isolate

Soyaproteinisolat er gjort på samme måte som soyaproteinkonsentrat, bortsett fra alle ikke-proteinkomponenter, inkludert karbohydrater og fiber, er fjernet fra Den avfettede soyabønner. Det resulterende produkt er nesten alle proteiner, noe som gjør soyaprotein isolere en mer ren protein enn soyaproteinkonsentrat.

Smak

Siden bare vannløselige komponenter har blitt fjernet i inngåelse av soya protein konsentrat, fortsatt smaker sluttresultatet mye som den opprinnelige soya. Soyaprotein isolere på den annen side er praktisk talt smakløs, siden de naturlige bønne smaker er også blitt fjernet under behandlingen.

Protein Beløp

Soyaprotein-konsentrat inneholder i det minste 65 prosent protein på tørr basis, mens soyaproteinisolat er 90 prosent protein-basis. Med andre ord, soya protein konsentrat pulver er 65 prosent protein og soya protein isolat pulver er 90 prosent protein.

Bruksområder

Soya protein isolater blir ofte brukt i kosttilskudd som protein pulver, mens soya protein isolater brukes i mange kommersielle matvarer for å forbedre ernæringsmessige verdier.