Digidexo.com

Ting å spise for Sunn fordøyelse

Å ha et sunt fordøyelsessystem er avgjørende for din generelle helse. De fleste av kroppens forsvar er lokalisert i fordøyelseskanalen, bekjempelse av dårlige bakterier og virus mens absorbere mat slik at du har den energien du trenger. Uten et sunt fordøyelsessystem kan du bli utsatt for lav energi, forstoppelse smerter, diaré og konstant sykdommer. Dårlig fordøyelse kan også som bidrar til blodmangel som for eksempel lavt antall blodplater nivåer, høye triglyserider og, til en viss grad, høyt kolesterol.

Frukt, grønnsaker, hele korn, fisk og kylling er bare noen av de matvarer du kan spise for sunn fordøyelse.

Matvarer for å unngå

Det er ingen hemmelighet at alkohol er dårlig for fordøyelseskanalen, spesielt leveren din. Alkohol er vanskelig å behandle, og for mye av det for ofte kan føre til kronisk diaré, oppblåsthet og gass.

Rødt kjøtt er også ansett som et næringsmiddel for å unngå på grunn av den fettinnhold. For mye fett i magen kan føre til dårlig fordøyelse fordi leveren ikke kan produsere nok enzymer for å bryte fettet ned.

Lese etikettene på produktene du kjøper og verifisere trans fett nivåer. Trans fett er det som bidrar til fett i blodet, og er forvandlet til LDL (dårlig kolesterol). Hvis transfett ikke er oppført, så sjekk ingrediensene og se om det er noen hydrogenerte produkter. Hvis ja, disse er sannsynlige transfett. Ideelt sett bør du spise null trans fett gram per dag, men holder det mellom 2 og 5 gram per dag er en god start.

Den generelle tommelfingerregel er at du bør spise "dårlig mat" bare på anledningen, og som et unntak.

Oppskrift på Sunn fordøyelse

Matvarer for sunn fordøyelse starte med frukt, grønnsaker og helkorn og er supplert med magre meieriprodukter, fisk, kylling eller kalkun.

Prøv disse forslagene for en dag med sunn fordøyelse. Til frokost, har en banan sammen med en servering av hele korn havregryn og en kopp lettmelk.

Til lunsj, har en salat (erstatning romanosalat for isbergsalat) med lav-fett eller fettfri fransk eller balsamicodressing. Ha en kopp frukt juice som tranebær eller eplejuice, samt ett glass vann.

Husk å drikke rikelig med vann hele dagen, åtte til 12 glass totalt.

For en middag lunsj, har fem lav-fett cookies (Healthy Choice) og ett glass lettmelk eller erstatte en kopp fettfattig yoghurt. En god erstatning for informasjonskapsler kan være en bolle med epleskiver.

Til middag har ett stykke dampet eller grillet kylling, en eller to porsjoner brokkoli og potetmos. Krydre dine matvarer med sitron pepper, hvitløk eller soya saus. Hvis du ønsker å bruke smør, prøve lav-fett smør eller smør uten transfett. Ha et glass vann sammen med ett glass 100 prosent fruktjuice.

En erstatning middag kan bestå av en stor kylling eller kalkun sandwich på hele korn brød med salat, tomat og pickles. Bruk ketchup og sennep når du kan eller lav-fett majones.