Digidexo.com

Tegn av hetetokter

Tegn av hetetokter


Hetetokter er ofte oppleves av klimakterium og kvinner, men kan også skje hos yngre kvinner som lider av hormonelle ubalanser eller vanskelige perioder. Hetetokter er også referert til som nattesvette fordi mange kvinner opplever dem i kveldstimene. Mens den typiske hot flash kommer og går raskt, det er de som kommer langsomt, og somle.

Aura

Ett tegn på at en hot flash kan starte, er den "aura" opplevelse. Breastcancer.org forklarer at en aura er en intens følelse av uro som kommer over noen kvinner, som varsler dem om at en varm flash er eminente. Noen ganger kan en liten følelse av kvalme kan også følge med aura.

Panikk

Noen ganger, vil kvinner beskrive en engstelig følelse som kommer over dem umiddelbart før en hot flash. Til tider kan angst være så alvorlig; det kan speile et panikkanfall. Ifølge Education Resources Information Center er det løpende undersøkelser som forskere håper vil avsløre paralleller mellom hetetokter og panikkanfall.

Svimmelhet, hodepine og svakhet

Foregående en varm flash, svimmelhet eller en følelse som rommet er spinning kan forekomme at noen ganger kan være så intens, at hot flash lidende føles ut av balanse, og kan selv trenger å sitte ned. En hodepine kan også være et tegn på at en varm flash er rett rundt hjørnet; varierende mellom mild og av migrene intensitet. En følelse av svakhet kan også føre.

Er det varmt her?

OBGYN.net sammen den varme flash fenomenet til en termostat; kontinuerlig slå av og på. Under varmefasen av den varme flash, kan intensiteten være av en slik høy grad at huden kan synes å være røde og spylt med farge. Noen kvinner beskrive varmen av en hot flash å føle seg som et inferno som får dem til å svette voldsomt.

Lav kroppstemperatur

Kokiller er den del av den varme flash som kan være mest krevende. Hvis frysninger vanligvis vises før en hot flash, kvinnene som opplever dem er vanligvis altfor klar over hva som vil følge. Men hot flash lider som opplever frysninger etterpå noen ganger velkommen kalde følelser med åpne armer, vel vitende om at det verste av hot flash er over.