Digidexo.com

Tegn og symptomer på Bone Disease

Tegn og symptomer på Bone Disease


Deres ben er sammensatt av levende vev som støtter legemet og tillater bevegelse. Ifølge Medline Plus, holde bein sunn og sterk betyr å få rikelig med mosjon, kalsium og vitamin D. Disse vanene kan også bidra til å forhindre bentap. Dessverre, noen ganger til tross for sunne vaner, dine bein kan påvirkes av sykdom. Hvis du mistenker at du har symptomer på en skjelettsykdom, bør du oppsøke lege raskt for diagnose og behandling. De mulige tegn og symptomer kan variere vidt, avhengig av typen av sykdom.

Paget sykdom

Normalt går din bein gjennom en syklus av å bryte ned og gjenoppbygge. Pagets sykdom er en type bensykdom som forstyrrer "gjenvinning" av benet saken. Dette kan til slutt føre til misdannede og skjøre bein. Det resulterer ofte i ubehag i ledd og bein. Noen mennesker opplever ikke noen symptomer. Andre kan ha symptomer i ett bestemt område, mens andre pasienter kan ha vidtrekkende symptomer. Ifølge Mayo Clinic, noen vanlige symptomer på Paget sykdom inkluderer en konstant, verkende bein smerte som kan forverres om natten. Leddene kan bli hovne, stive og smertefulle. Hvis knoklene blir for store og komprimere nerver, kan symptomene være nummenhet, prikking, synsproblemer, hørselstap og svakhet. Pasienter kan også lide brudd.

Myelom bein sykdom

Myelom bensykdom er en type av kreft i plasmaceller, som er hvite blodceller. Myelomcellenes er unormale plasmaceller som akkumuleres i bein og beinmarg. Myelom bein sykdom kan føre til symptomer som vannlating problemer, rygg og ribbein smerter, nummenhet eller svakhet i bena, skjelettsmerter og benbrudd. Ifølge University of Virginia, kan myelom også føre til vekttap, tretthet, kvalme, brekninger, infeksjoner, forstoppelse og svakhet.

Bone Cancer

Bone kreft er en veldig bestemt type kreft som oppstår i bein; Dette skiller seg fra andre kreftformer, slik som myelom bensykdom, som begynner et annet sted, men påvirker skjelettet. Dette kreft kan ramme alle bein i kroppen din. Noen vanlige symptomer på bein kreft, ifølge Mayo Clinic er tretthet, svekket bein, brudd, utilsiktet vekttap, bein smerte og ømhet og hevelse rundt det berørte beinet.