Digidexo.com

Definisjon av en Brain aneurisme

Definisjon av en Brain aneurisme


Hjernen aneurismer er en skremmende helserisiko. Det har blitt anslått at 1 av 15 amerikanere vil utvikle en aneurisme i sin levetid. En hjerne aneurisme produserer svært få symptomer før det blir et alvorlig problem. Aneurismer vanligvis føre til hjerneskade og ofte død. Fordi de er så alvorlig, er det viktig å forstå hva en aneurisme er og for å forstå deres årsaker og virkninger.

Hva er en hjerne aneurisme?

Brainaneurysm.com definerer en hjerne aneurisme som "... en unormal utbuling utover fra en av arterier i hjernen." Disse buler form når blodårene svekkes. Aneurismer forekommer hyppigst i blodårene i hjernen og i hovedpulsåren i hjertet, kalt aorta. Hvis venstre ubehandlet, kan en aneurisme briste, forårsaker massive indre blødninger, hjerneskade og død.

Hvordan aneurismer Form

En aneurisme starter i det små. Det begynner som en liten bule i blodåren som er knapt merkbar i røntgen. Plagede personen er uvitende om at han utvikler en aneurisme. Det er ingen smerte eller lidelse forbundet med en liten aneurismen. Noen ganger kan en aneurisme bli liten for lange perioder uten å vokse. Ettersom tiden går, samler mer og mer blod i fartøyet, forårsaker den til å vokse seg større og større inntil den brister. Dette vil føre til massive indre blødninger.

Hvor Do hjernen aneurismer Form?

Den vanligste stedet for en hjerne aneurisme for å danne er på bunnen av hjernen, kalt Circle av Willis, som er den viktigste system av arterier som tilfører blod til hjernen. Det har blitt anslått at 85 prosent av hjernen aneurismer skjema her. Andre vanlige steder inkluderer fremre cerebral arterie, carotis interna, bakre kommunisere arterien og midten cerebral arterie.

Virkninger av en aneurisme

En aneurisme kan ofte være liten for år. Disse små aneurismer er harmløse og gir ingen symptomer eller bivirkninger. Ifølge Mayo Clinic, "De fleste hjernen aneurismer imidlertid ikke sprekke, skape helseproblemer eller forårsake symptomer. Slike aneurismer er ofte oppdages under tester for andre forhold. Behandling for en unruptured hjernen aneurisme kan være hensiktsmessig i noen tilfeller, og kan hindre et brudd i fremtiden. " Imidlertid vil mange aneurismer fortsette å vokse og mange vil sprekke. Like før den sprekker, kan den plagede personen opplever en ekstremt alvorlig hodepine, kvalme, synstap, brekninger og bevisstløshet. Noen ganger personen føler ingen symptomer før aneurisme sprekker. Burst aneurisme kommer vanligvis raskt og kan overrasker en tilsynelatende frisk person. Den blodtap i en aneurisme kan være alvorlig, og vil vanligvis føre til hjerneskade og død.

Aneurisme Årsaker

Genetikk spiller en rolle i utviklingen av en aneurisme. Det har blitt anslått at 20 prosent av personer med et utbrudd eller blødning aneurisme hadde en nær slektning som led av samme tilstand. Men det er en viss usikkerhet knyttet til den eksakte rolle genetikk med hensyn til aneurismer. Selv om en åpenbar familie link har blitt nevnt, har et mønster ikke er oppdaget. To eller tre personer i en familie kan lide av aneurismer, men de genetiske koblinger mellom disse familiemedlemmer er ofte indirekte. Mange sykdommer har vært knyttet til aneurismer, inkludert polycystisk nyresykdom, Ehlers-Danos syndrom, Marfans syndrom, og Nevrofibromatose.