Digidexo.com

Om Diabetic blodsukkernivået

Om Diabetic blodsukkernivået


Menneskekroppen er laget for å produsere insulin under fordøyelsen som bryter ned sukker kommer inn vårt blod stream. Dette insulin produseres daglig etter hvert måltid og vi sannsynligvis ikke gi den mye tanke. Som diabetes utvikler kroppens evne til å produsere insulin bremser ned og sukker bygger seg opp i blodet og dermed forårsaker høyt blodsukkernivå og mange andre symptomer som følger med diabetes. Tidlig påvisning er nødvendig for å hindre skader på vitale organer forårsaket av vedvarende høyt blodsukker.

Funksjon

Glukose eller blodsukker nivå representerer mengden av sukker som er tilstede i kroppen din. Blodsukkernivået er vanligvis lavest om morgenen eller etter en 8 til 10 time raskt. Dette er den beste tid for diabetikere for å kontrollere det sukker. Etter måltider blodsukkeret vil stige med noen få gram og gå tilbake til normal innen et par timer. Hos personer med diabetes blodsukkernivået vil holde seg forhøyet etter måltider med mindre insulin er tatt for å hjelpe kroppen prosessen sukker som de fordøye. Når kroppen er behandlingen av sukker normalt en blodsukker lesing bør være mellom 80 og 110. Når diabetes blir først diagnostiseres at nivået kan nå 600 eller høyere.

Behandling

Styre diabetes er den eneste behandling, er det ingen kur som foreløpig for kronisk sykdom. Ved hjelp av riktig kosthold, mosjon, helsestell, og foreskrevne medisiner er det mulig å unngå de fleste av kortsiktige og langsiktige problemer knyttet til diabetes. Den eneste måten å vite om du er i kontroll av din diabetes er å overvåke blodsukkernivået; Dette bør gjøres så ofte som legen anbefaler. Legen din vil spesifisere hva som er et akseptabelt område eller mål rekkevidde og sannsynligvis har du holde en dagbok. For de fleste diabetikere andre bekymring når sukker nivåer er under kontroll er å ikke la dem bli for lavt og dermed gjør skikkelig overvåking og sporing enda mer avgjørende. Tar medisiner alene uten å gjøre en livsstilsendring setter diabetikere har høyere risiko for å oppleve pigger og faller i løpet av dagen. Dette vil føre til at du føler deg mye verre og lider symptomer som økt tretthet, tap av hukommelse eller evne til å fokusere, tåkesyn og svimmelhet.

Advarsel

Hvis ubehandlet eller ukontrollert høyt blodsukker fra diabetes kan føre til høyt blodtrykk, høyt kolesterol, koronarsykdom, pankreatitt, cystisk fibrose, nevropati, tap av syn og fettlever. Noen mennesker er mer utsatt for å utvikle diabetes basert på genetiske egenskaper disse gruppene omfatte personer som lider av fedme, personer med en familie historie av sykdommen, latinamerikanere, indianere, afro-karibisk og Stillehavsøyene. Symptomer på diabetes inkluderer hyppig vannlating, sterk tørste, økt appetitt, hurtig vekttap og tretthet.

Betraktninger

Vanlige blodsukker screenings anbefales etter 50 år og regelmessig for folk som faller inn i høyrisikogruppen nevnt ovenfor. Det er et par av ulike prosesser for screening blodsukkernivået. Noen ganger før du tar blod en urinprøve vil bli testet for å se etter sukker i urinen. Det er vanlig for diabetikere å ha sukker tilstede i det urin fordi kroppen ikke er behandlingen av sukkeret og det utskilles som avfall. Sekund til en urin analyse ville være en blod uavgjort. De blodprøver normalt gjøres etter en 8 til 10 time fort når blodsukkernivået bør være på det laveste. En annen type test innebærer å måtte drikke sukkerholdig væske og deretter vente et par timer for å ha blod trekkes, viser denne testen hvis kroppen din er i stand til å behandle alle av sukkeret du nettopp inntatt. Legen vil anbefale testene som er best i henhold til dine symptomer, alder og andre sykdommer du måtte ha.

Forebygging

Kontrollere blodsukkeret krever en forpliktelse. Alt hvitt sukker og hvitt mel bør byttes ut med sammalt hvete og honning. Fiber bør spises daglig. Få utdannet om glykemisk indeks, lære hvilke matvarer har en høy indeks og som har en lav, og spise mer mat som har en lavere indeks. Hvis det er mulig ha en ernæringsfysiolog som en del av din medisinske tilbydere og finne en lege i ditt område som spesialiserer seg på diabetes. Det er støtte grupper, magasiner, kokebøker, nettsteder og ernæring rådgivning tilgjengelig for diabetikere. Diabetes kan være en ødeleggende sykdom, ta kontroll over blodsukkeret ikke la blodsukkeret ta kontroll over deg!