Digidexo.com

Hva Sykdom er trøske assosiert med?

Hva Sykdom er trøske assosiert med?


Candida albicans er en type av fungus. Når det vokser i munnen tilstanden kalles trøske. Vanligvis det fører hvite lesjoner på tungen og indre kinnene, men det kan også påvirke tannkjøttet, på baksiden av halsen og mandlene.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er trøske forårsaket av en svekket immunsystem eller når antibiotika redusere sunne bakterier, slik at soppen til å vokse.

Risikofaktorer

Følgende risikofaktorer kan gjøre noen mennesker mer sårbare for trøske: røyking, proteser, medisiner inkludert antibiotika, p eller inhalasjonssteroider, og kjemoterapi, oral piercing og dårlig ernæring.

Spedbarn

Babyer er ofte plaget med trøske. De kan kontakte det ved fødselen fra en mor som har vaginal trost, men de fleste utvikler det etter å ha gitt antibiotika. Noen ganger er årsaken trøske hos spedbarn ikke er kjent.

Immune System

Personer med svekket immunforsvar, spesielt pasienter som gjennomgår kjemoterapi eller stråling for HIV / AIDS og kreft, er på et høyere risiko for trøske.

Sykdommer

Ukontrollert diabetes forårsaker høyere sukkerinnholdet i spytt, noe som kan bidra til soppen vokse raskere. Anemi og problemer med tørr munn kan øke trost risiko. Hormonelle endringer hos kvinner kan øke soppvekst.