Digidexo.com

Hva Er normalt blodtrykk for mennesker?

Den normalt blodtrykk for mennesker kan være en vanskelig ting å bestemme. Blodtrykket blir lest på to måter. En reading er tatt når hjertet tenses mens en annen lesning er tatt når hjertet hviler. De to tallene sammen fastslå en persons blodtrykk. For å komplisere saken, blodtrykket opplesninger varierer i samme person fra dag til dag og minutt til minutt. Også en rimelig blodtrykk for én person kan være farlig for en annen person. Leger vanligvis følger samfunns gjennomsnitt for å avgjøre normalt blodtrykk.

Identifikasjon

Når en persons blodtrykket måles, blir det registrert av to tall. Det første tallet er det systoliske trykket. Dette er blodtrykket når hjertet kontrahering. Det andre tallet er det diastoliske trykket. Dette er blodtrykket når hjertet slapper av. Blodtrykket blir ofte leses som det systoliske blodtrykk nummer "over" det diastoliske blodtrykk nummer. Begge numre er viktig å kjenne til å bestemme hvorvidt en blodtrykket faller inn i det normale området.

Størrelse

Blodtrykket opplesninger måles i millimeter kvikksølv. Dette er fordi de gammeldagse blodtrykk maskiner benyttet en kolonne av kvikksølv som likner en gigantisk termometer. Moderne blodtrykk maskiner bruker microchips og digital avlesning. Tallene er oppført som millimeter kvikksølv, selv om ikke noe kvikksølv som brukes i beregningene.

Funksjon

Legene avgjøre om et blodtrykk er sunt ved å sammenligne blodtrykket tall til et blodtrykk diagram. På den ene siden er det systoliske trykket tall. På den annen side er det diastoliske nummer. En vinklet linje er trukket mellom de to tall. Hvis linjen vinkler litt oppover, anses normalt blodtrykk. Forslag til optimal blodtrykk for mennesker regnes som 120 over 80. Men en persons blodtrykk avvike noe fra dette og fortsatt bli betraktet som sunt og normalt.

Advarsel

Når linjen mellom det systoliske trykket og det diastoliske trykket begynner å vinkel nedover, signaliserer det utbruddet av høyt blodtrykk og leger blir bekymret. 140 over 90 anses den høye enden av normalt, og kan indikere hypertensjon. Når den stiger til 160 over 100, leger starte høyt blodtrykk behandling. Dette inkluderer en endring av kostholdet, økt mosjon og eventuelt medisiner for å senke blodtrykket. Hvis det blir så høyt som 180 enn 110, leger blir skremt. På dette nivået er det en betydelig risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt. Behandlingen blir presserende.

Advarsel

Når linjen mellom det systoliske trykket og det diastoliske trykket begynner å vinkel oppover, signaliserer det lavt blodtrykk. Personer med lavt blodtrykk ofte føler deg svimmel, svak og sliten. 90 over 60 er vurdere cutoff point for hypotensjon. Hvis en persons blodtrykk faller for lavt de kan skli inn i en koma eller til og med dø. Barn og godt luftkondisjonert idrettsutøvere har en tendens til å ha lavere blodtrykk. Dette regnes som normalt for dem.

Betraktninger

En rekke faktorer påvirker en persons blodtrykk. Stress, fysisk aktivitet og spise innen flere timer med blodtrykket lesing vil alle innvirkning på resultatene. Dette er grunnen til at leger ikke basere en diagnose på bare en test. Flere målinger er nødvendig for en nøyaktig vurdering.