Digidexo.com

Flere Helvetesild Infeksjoner

Helvetesild er en tilstand forårsaket av infeksjon med varicellazoster-virus (VZV). Selv om mindre vanlig enn å ha en eneste utbrudd, er det mulig for en person å oppleve to eller flere helvetesild utbrudd.

Årsak

Gjentakende helvetesild er ikke forårsaket av en ny infeksjon med VZV, men av samme første infeksjon som forårsaket vannkopper tidligere i livet, og senere det første utbruddet av helvetesild.

Funksjoner

VZV er aldri fjernet fra systemet; det forblir sovende i noen av kroppens nerveceller når symptomene har ryddet opp. Aldring og ha et svekket immunsystem bidra til utvikling av helvetesild, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Folk som mistenker at de har et utbrudd av helvetesild bør søke behandling så snart som mulig. Dette er fordi, ifølge Mayo Clinic, de antivirale legemidler som brukes til å behandle tilstanden er mest effektive når den startes innen tre dager etter symptomdebut.

Betraktninger

Folk som har blitt resistente mot acyclovir, som er en vanlig antiviral behandling for helvetesild, kan behandles med antiviral medikament Foscarnet, i henhold til AIDS Education and Training Centers (AETC).

Komplikasjoner

Personer som har en eller flere helvetesild utbrudd kan også oppleve kronisk smertefull tilstand som kalles postherpetisk nevralgi (PHN). Personer som har smerter etter utslett av helvetesild klarner opp bør konsultere sine leger å forfølge videre behandling.