Digidexo.com

Symptomene på respiratorisk alkalose

Åndedretts alkalosis er en tilstand som oppstår når en person puster kontinuerlig for fort. For å teste for å se om dette rask pust påvirker blodstrømmen en lege vil utføre en blodprøve som kalles en arteriell blodgass som måler nivået av karbondioksid i blodet og en x-ray for å se om det er noen skade på lungene.

Identifikasjon

Menneskekroppen bruker syrer for ulike funksjoner, og det regulerer nivået av syre gjennom nyrene og lungene. Nyrene bidra til å regulere syrenivået ved å slippe ut overskytende syre i form av urin, og lungene regulere syre i kroppen ved å slippe ut overskytende syre i form av karbondioksid. Åndedretts alkalose er en tilstand som oppstår når en person puster for raskt, også kjent som hyperventilering, og dette fører til overdreven pusting karbondioksidnivået i blodet til å slippe. Dette senker kroppens syre nivåer og kan føre til medisinske komplikasjoner som exhaling fortsetter, men det er avtagende nivåer av karbondioksid for å frigjøre.

Effekter

De første virkninger av åndedretts alkalose sentrum rundt mangelen på de riktige kjemikalier i blodet på grunn av den raske frigjøring av karbondioksyd. Disse symptomene er svimmelhet som kan føre til besvimelse og en prikkende følelse i hender og føtter. Ettersom blodet fortsetter å slite med karbondioksidnivået på prikking i hender og føtter kan begynne å utvikle seg til en nummenhet.

Potensial

Som åndedretts alkalose fremskritt, nye symptomer. Disse symptomene er skarpe brystsmerter, rask hjerterytme, smertefulle muskelkramper som kan være ledsaget av kramper eller muskelrykninger og beslag. Hjertet vil fortsette å slite for å tilføre blod til resten av kroppen og mangel på blod til hjernen vil begynne å forårsake psykologiske symptomer som angst, irritabilitet og en følelse av forvirring selv med enkle daglige gjøremål.

Forebygging / løsning

Å behandle åndedretts alkalose, er det noen ganger nødvendig for å hjelpe kroppen få karbondioksid den trenger. I disse tilfeller kan legen anbefale at personen puster inn i en papirpose for å hjelpe resirkulere karbondioksid som rømmer og få puste tilbake til det normale, eller personen kan gis en maske som leverer karbondioksid direkte fra en puste tank. Når nivået av karbondioksid har blitt restaurert, vil symptomene vanligvis går unna.

Betraktninger

En av de vanligste årsakene til åndedretts alkalose er stress eller angst. I mange tilfeller åndedretts alkalose er bedre kjent som en angst angrep. Siden den fortsatte mangel på karbondioksid er en farlig situasjon, kan en lege prøve å behandle tilstanden enten ved å tilby råd om å redusere angst eller bruke medisiner som vil bidra til å holde ro og puste normalt.