Digidexo.com

Hva er polycystisk ovariesyndrom?Polycystisk ovariesyndrom er en tilstand som påvirker kvinner. Det kan ikke bli diagnostisert med en spesifikk test, men heller av en rekke tester som kontrollerer nivåer av østrogen, testosteron og DHEA. Du må ha din skjoldbruskkjertelen og insulin kontrolleres for å avgjøre hvorvidt du har polycystisk ovariesyndrom.

Fakta

Polycystisk ovariesyndrom, også kjent som PCOS, kan oppstå når en kvinnes hormonnivåer ikke er balansert riktig. Dette hormon ubalanse kan forårsake væskefylte cyster å vises på eller rundt eggstokkene. PCOS kan oppstå i tenåringsjenter eller under en kvinnes fertil år.

Symptomer

Polycystisk ovariesyndrom kan være ledsaget av andre sykdommer som høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Type 2 diabetes kan også forekomme. Noen PCOS symptomer kan være perioder som er uregelmessig eller sjelden, mens andre PCOS lider slutte å ha perioder helt. PCOS symptomer kan inkludere akne, fedme og ansiktshår. Noen kvinner har en vanskelig tid å bli gravid med PCOS. Andre har ingen symptomer eller problemer i det hele tatt.

Årsaker

Forskere har ennå ikke bestemt hva som forårsaker polycystisk ovariesyndrom. Imidlertid har forskere slått fast at det er en forbindelse til hormonnivåer og hvordan de bevirke en kvinnes menstruasjon og eggstokk-funksjon. Sukker i kroppen kan også spille en rolle, men så langt ingen data er tilgjengelig for å støtte det som en årsak til PCOS.

Prognose

Prognosen ved PCOS betyr noen ting. Den syndrone setter lider på et høyere risiko for hjerteinfarkt eller slag samt livmor eller brystkreft. Også periode problemer kan føre til at PCOS å ha problemer med å bli gravid og kan føre til infertilitet.

Behandling

Det er ingen magisk pille som vil kurere PCOS. Imidlertid kan noen endringer i livsstil bidra til å lette symptomer. Spise sunnere mat, trene oftere eller regelmessig og vekttap er alle nyttige skritt til behandling av polycystisk ovariesyndrom. Syke kan også bli gitt en resept for å regulere perioden og balansere hormoner.