Digidexo.com

Deer Tick Lyme sykdom

Hvis du tilbringer tid utendørs, har du sannsynligvis hørt om Lyme sykdom forårsaket av hjort tick. Denne sykdommen ble identifisert i 1975 i Lyme, Connecticut, der de første tilfellene av mennesker rammet av Lyme sykdom ble diagnostisert. Siden da er tusenvis av mennesker hvert år smittet med sykdommen.

Hva er Lyme sykdom?

Lyme sykdom er forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi, og som overføres til mennesker ved hjort tick, eller Ixodes scapularis. En infisert flåttbitt den menneskelige, injisere bakterier og forårsaker sykdommen.

Hvordan er det overført?

Et menneske blir Lyme sykdom ved å bli bitt av en infisert hjort tick. Hjort tick plukker opp sykdommen ved fôring på infiserte dyr som mus felt eller andre gnagere som er vill. Når flåtten flytter til en annen vert, er infeksjonen som overføres av et flåttbitt. For mennesker å få sykdommen, flåtten mye opphold festet i minst 24 timer. Den infisert flått har en 2-års livssyklus der det kan spre sykdommen.

Hvor er det funnet?

Nesten hver stat i USA har rapportert noen tilfeller av Lyme sykdom. Sykdommen ser ut til å være konsentrert i visse områder som for eksempel Øst kyststater, den nordlige delen av California, og statene i nord sentrale regionen. Stater som Wisconsin, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania og Rhode Island ser ut til å stå for den store andelen av tilfellene.

I Great Lakes-regionen i landet, sprer black-legged tick sykdommen; i Pacific Northwest, er det spredt av den vestlige black-legged tick. Mennesker får sykdommen er mer sannsynlig å plukke den opp i sommer.

Symptomer

Lyme sykdom generelt har flere symptomer vedlagt. Noen ganger vil det starte som et ringformet utslett som er rødt, i området der flåtten bite skjedde. Størrelsen av utslett vil forstørre som tiden går, men generelt er ikke kløende eller smertefull. Andre symptomer som feber, tretthet, frysninger, stiv nakke og leddsmerter er også sannsynlig med utslett. Ikke alle som har kontrakt sykdommen vil vise et utslett.

Risiko

Hvis Lyme sykdom er venstre ubehandlet, andre forhold som hjernehinnebetennelse, hjerteproblemer, hjernebetennelse, leddgikt og facialisparese kan forekomme. Disse forholdene vil vanligvis overflaten etter at sykdommen har stått ubehandlet i flere uker eller måneder. Det er også mulig å ha smerter og hevelse i leddene som er større, år etter å ha blitt smittet av ubehandlet sykdom. De grunnleggende symptomer på sykdommen vises vanligvis i løpet av den første måneden, men mer alvorlige tilstander kan ta år å dukke opp.

Behandling

Som med hvilken som helst tilstand, er det best å fange og behandle den så snart som mulig. Lyme sykdom er mulig å behandle med antibiotika. Behandling vil vanligvis vare i 3 til 4 uker, men i mer alvorlige tilfeller kan være nødvendig lengre dose. Det er mulig å bli re-infisert med Lyme sykdom hvis bitt av en annen infisert flått.

Forebygging / løsning

Som flere mennesker flytter inn i områder som tidligere var vill, er sykdommen sprer seg. Unngå flått er den eneste måten å hindre at sykdom oppstår. Når ute, sørg for å ha langermede skjorter og brette buksa i sokkene. Sørg for å sjekke deg selv for eventuelle flått når du er tilbake på innsiden. Spray deg selv med en insektmiddel før venturing i naturen. Hvis en hake er funnet på kroppen din, fjerne den så snart som mulig. Den beste måten å fjerne en hake er med pinsett. Kryssene som er funnet på hunder ikke bære Lyme sykdom.