Digidexo.com

Hva er fordelene med Lavender Oil?

Lavendel er en blomstrende plante som finnes i hele USA, Sør-Europa og Australia. Det er en av de mest allsidige og mest brukte planter til å behandle en rekke lidelser fra søvnløshet til fordøyelsesbesvær. Eteriske oljer er laget av den flyktige aromatiske olje fra en plante og brukes til duft såper, sjampoer, kosmetikk og parfyme, men oljen i ren form er også brukt til healing og helseformål, for å bringe både psykisk og fysisk velvære. Lavendel er rapportert å ha mange anvendelser i behandling av en rekke klager.

Beskrivelse

Lavendel har vært brukt i mange år for sin sedative, rensende og antiseptiske egenskaper. Den ble brukt til å behandle og desinfisere sår under kriger, og lavendel blomster ble slitt for å forhindre hodepine og sol hjerneslag. Den ble brukt som et beroligende middel og for å behandle fordøyelsessykdommer. Utstyr og overflater ble sterilisert ved hjelp av lavendel er antiseptiske egenskaper.

Egenskaper

Lavendel er en antiseptisk, en detox og en naturlig antibiotika. Den har sterke beroligende egenskaper og er ofte brukt til å behandle angstlidelser og søvnløshet. Det er raskt absorberes gjennom huden og kan spores i blodet etter så lite som 5 minutter. Den essensielle oljen er tatt fra blomsten av anlegget og både aroma og anvendelsen av olje på huden har en helbredende virkning på nervesystemet, indusere en følelse av velvære og rolig.

Fordeler

Lavendel har mange terapeutiske bruksområder. Det er vanlig å behandle søvnløshet, angst og depresjon, men det er også brukt som en antiseptisk for hudproblemer som akne og solbrenthet samt å være en antiseptisk for kutt og skrubbsår. Det er kjent for å hjelpe fordøyelsen ved helbredelse av slimhinnen i fordøyelseskanalen og bidrar til å produsere galle. Spenningshodepine, premenstruell spenning og menstruasjonssmerter er lettet gjennom bruk av lavendelolje.

Behandling

Lavendel kan brukes på mange måter. Legge noen dråper til et bad vil bidra til å helbrede og fylle nervesystemet. Tilsett 5 dråper lavendelolje i en spiseskje med mandel eller olivenolje. Gni det inn i huden. Dette vil tillate deg å ta i alle fordelene med lavendelolje. Sette noen dråper lavendel på puta vil bidra til å avlaste søvnløshet. Lavendel kan brukes på huden ved hjelp av en bomullsdott til å rense kutt og hudirritasjoner. Lavendel er et av de få oljer som kan trygt brukes på huden.

Betraktninger

Ikke bruk olje internt. Lavendelolje bør aldri bli konsumert, men de tørkede blomster kan anvendes for å lage te. For å gjøre det te, la 1 til 2 ts. av blomstene til bratt i en kopp kokt vann i 10 til 15 minutter. Å drikke te gir de samme fordelene som bruker olje. Den brukes for å stimulere fordøyelsen og avslappende og oppløftende sinnet.