Digidexo.com

Grunner for en ubesvart menstruasjonssyklusen

Flertallet av kvinner begynner mensen i sine tidlige tenårene, og vil fortsette å oppleve menstruasjon i 40-årene eller 50-tallet før de kommer inn overgangsalder. De fleste kvinnekropper operere på en 28-dagers menstruasjonssyklus, eggløsning og menstruasjon i denne tidsperioden. Men det er mulig og ikke helt uvanlig for en kvinne å savne henne periode, avhengig av hennes alder, omstendigheter og livsstil. Mens mangler tre perioder på rad indikerer en tilstand omtales som amenoré, mangler en enkelt periode kan være en indikasjon på eventuelle vilkår som er oppført nedenfor.

Graviditet

En av de vanligste årsakene til at en kvinne savner en menstruasjonssyklus er fordi hun er gravid. Menstruasjon er kroppens måte å bli kvitt materialene i livmoren som var til stede i tilfelle at en kvinnes egg ble befruktet og en baby begynte å vokse der. Når en kvinne blir gravid, kroppen trenger disse materialene og menstruasjon er hoppet over. Hvis en kvinne mistenker at hun mangler en periode på grunn av svangerskapet, bør hun ta en graviditetstest og kontakte legen hennes.

Vekttap

Hvis en kvinne mister raskt vekt, kan hun oppleve en savnet menstruasjonssyklus. Dette er fordi kroppen trenger en viss mengde kroppsfett for å eggløsning og menstruasjon. Mange utøvere så vel som kvinner med spiseforstyrrelser opplever savnet menstruasjonssykluser på grunn av deres lave kroppsfett prosenter. De fleste kvinnekropper vil gå tilbake til normal og igjen menstruere når de har blitt restaurert til en sunn vekt.

Bruk eller Stoppe Prevensjon

Hvis en kvinne er å ta en p-pille som ikke inneholder nok østrogen for kroppen hennes, kan dette føre henne til å gå glipp av en menstruasjonssyklus. Hvis dette er tilfelle, bør lege konsulteres og prevensjon resept endret slik at hormonnivået tilbake til det normale. Når en kvinne slutter å bruke prevensjon, kan det ta opptil tre måneder for kroppen hennes til å justere og å komme tilbake til en normal menstruasjonssyklus. I løpet av den tiden at kroppen hennes er justert, kan hun gå glipp perioder.

Menopause

Menopause er den perioden i en kvinnes liv når hennes kropp endringer og hun blir ute av stand til å reprodusere. Selv om denne prosessen kan ta mange år å fullføre, er en endring i kvinnens menstruasjonssyklus ofte en av de første indikasjoner på overgangsalder. Hvis en kvinne er mellom 45 og 55 og opplever en savnet perioden, kan hun ønsker å rådføre seg med sin lege i tilfelle det er et tegn på at hun er på vei inn overgangsalder.

Stress

Stress kan føre til en kvinne å gå glipp av en menstruasjonssyklus. Når en kvinne opplever en betydelig mengde stress på grunn av en livsstilsendring, død av en slektning eller venn, reiser, en skilsmisse eller annen stress omstendighet, kan kroppen hennes redusere nivået av hormoner den produserer som normalt vil føre til eggløsning og menstruasjon. Uten disse hormonene, vil kroppen ikke har eggløsning, og hun vil oppleve en savnet menstruasjonssyklus. Når stresset går, bør kroppen hennes tilbake til det normale.