Digidexo.com

Hva er Hard Tissue?

Hva er Hard Tissue?


Kroppen inneholder en rekke forskjellige typer vev, og alle er en samling av celler og lignende stoffer mellom disse cellene. Hard vev refererer til vev som har blitt fast og fungerer i kroppen som støtte og beskyttelsesmekanismer. Disse inkluderer bein, tenner og emalje.

Hard Tissue Biology

Hardt vev er vev som er blitt mineralisert. Det er en samling av celler og relatert sak som har blitt fast, herdet eller rigid. I mennesker, refererer hardt vev vanligvis til brusk, bein og tenner. I tillegg til å bli studert i helse og medisinsk utdanning, er hardt vev også fokus på menneske evolusjonære fag, som søker å svare på spørsmål om hvordan anatomi informerer menneskelig utvikling. Hardt vev er en form for bindevev, noe som er en av fire grunnleggende typer vev alle mennesker har. Andre typer er epitelet, muskel-og nervevev.

Bones

Bone er en type av hardt vev. I hovedsak er det en spesialisert form av bindevev og er den viktigste komponenten i din skjelettsystemet. I motsetning til annet bindevev, ben er hardt vev som blir forkalket. Totalt sett er hensikten med hardt benvev å gi intern støtte til kroppen din, og tilby et sted for muskler og sener å feste, slik at du kan flytte. Benvev også beskytter dine organer: skallen for hjernen din, ribbeina for hjerte og lunger. Som andre bindevev, er bein aktiv og dynamisk, og det spiller en rolle i mange metabolske funksjoner. Det er ikke bare dødt vev som holder deg oppreist. Det blir ombygd, omorganisert, re-formet og resorbert hele livet.

Tenner og emalje

Hard vev omfatter også dental vev: tenner og emalje. Du starter med løvskog, eller baby tenner, som er en viktig del av utviklingen av hele munnhulen. Dine permanente tenner bryter ut fra samme kilde som baby tenner, og som andre hardt vev, de utfører viktige funksjoner i forbindelse med kjeve bein og annet vev for å snakke og spise. Tennene har to deler: The Crown, som er emalje, eller hardt vev som bryter ut i munnen; samt dentin, den harde vev som omfatter roten og forankrer tennene i kjeven. Mineraliser tettheten av emalje er mye høyere enn den til dentin og bein.

Craniofacial Tissue

Av de 206 bein som utgjør den menneskelige kroppen, 22 løgn i hodet ditt. Åtte er i skallen din, og 14 bein er bak ansiktet. I tillegg til å beskytte hjernen, stabiliserer den kraniale hardt vev posisjonen av hjerne sammen med blodårer og nervevev. De utvendige flatene, for eksempel andre bein, feste til musklene slik at du kan bevege hodet. Disse beina også gi beskyttelse og støtte for organer som øyne, munn og nese og ører. Så på en måte, beskytter hardt vev din evne til å se, smake, lukte og høre. Kraniofaciale vev også gi et rammeverk for ansiktet ditt og støtter de strukturene som fører prosesser som fordøyelse og åndedrett, samt gi deg muligheten til å lage ansiktsuttrykk til å kommunisere.