Digidexo.com

Sciatic rettsmidler

Sciatic rettsmidler


Isjiasnerven er den lengste nerve i kroppen, som strekker seg fra ryggmargen, nedover tilbake til setemuskelen, og deretter ned hvert ben. Isjias beskriver smerte forårsaket av nerven. Smerten kan eksistere flere grunner, for eksempel en herniated disk. Sciatic remedier fokusere på å lindre smerten, ikke kilden til smerten.

Varme og kalde

Bruke varme eller kulde kan lindre smerten av isjias. Prøv kalde omslag, for eksempel et håndkle med is pakket inni. Kulde reduserer betennelse og bidrar til å lindre ubehag. En anvendelse av 20 minutter til flere ganger om dagen bør være tilstrekkelig. Etter å ha brukt kaldt i noen dager prøve å bytte til varme. Din varmekilde kan være en varmepute, varmepakker, en varmelampe eller en veldig varm dusj. Hver to til tre timer gjelder 15 til 20 minutter av varmen. Hvis smertene vedvarer, alternative varme og kulde.

Trening

Inaktivitet gjør isjias verre, ifølge Mayo Clinic. Trene, som begynner med stretching, er et hjem rettsmiddel som gir resultater. Regelmessig mosjon ber kroppen til å frigjøre endorfiner, naturlige smertestillende. Tøyningsøvelser for korsryggen kan lindre smerte. Konsentrer deg om øvelser som styrker ryggmuskulaturen og forbedre kroppsholdning. Som du strekke, holde hver strekk i minst 30 sekunder. Prøv å gjøre strekningen så glatt som mulig. Hvis du har tilgang til et treningsstudio, personlig trener eller fysioterapi, vil denne avanserte formen for mosjon bidra til å avhjelpe smertene. Jobbe deg opp sakte til mer avanserte øvelser.

Medisin

Noen ikke-reseptbelagte legemidler bistå i smertebehandling for isjias, ifølge WebMD. Eksempler er gitt acetaminofen, slik som Tylenol. og ibuprofen, for eksempel Advil. Et tredje valg ville være Aleve, eller naproxen. Tylenol bistår med smerte mens Advil og Aleve behandle smerter og betennelser. Sterkere reseptbelagte medisiner er tilgjengelig hvis smertene vedvarer. De omfatter muskelavslappende og betennelsesdempende legemidler. Alvorlige tilfeller av isjias kan kreve steroidinjeksjoner, selv om det er spørsmål om deres effektivitet.

Kirurgi

Når alle andre rettsmidler mislykkes, blir kirurgi et alternativ for en herniated disk. En diskectomy innebærer en ortopedisk kirurg å fjerne den delen av disken som er påvirket isjiasnerven. Når operasjonen er utført ved bruk av et mikroskop gjennom et lite snitt på baksiden er det som kalles en microdiskectomy. Recovery er raskere med microdiskectomy og resultatene er omtrent lik mellom de to operasjoner. Veie risikoen mot fordelene før gjennomføre dette midlet.