Digidexo.com

Symptomer på myelodysplastisk syndrom hos barn

Produksjonen av friske røde og hvite blodceller og blodplater er viktig å opprettholde normale kroppsfunksjoner. Disse elementer av blodet, som er opprettet av stamceller i benmargen, er kjent som myeloide blodceller. Ineffektivitet av kroppen til å produsere myeloide blodceller (myelodysplasi) kan resultere i det som kalles myelodysplastisk syndrom, eller MDS. Denne tilstanden er en av de viktigste årsakene til akutt myelogenuous leukemi, som kan påvirke folk i alle aldre.

Effekter

Ifølge leukemi og lymfom Society, er MDS kategorisert som lav-risiko eller høy risiko. Lavrisiko tilfeller er slow-utvikling og vanligvis resultere i mild til moderat anemi. Selv om litt svekket, de berørte blodceller og blodplater fortsette å gå inn i blodbanen, og leverer oksygen for cellulær generasjon, bekjempe infeksjoner og hjelpe til blod-clotting. Høy risiko MDS fører til en utarming av modne blodelementer og en økning i umoden "blast" celler, noe som resulterer i alvorlig anemi og muligens leukemi.

Årsaker

MDS er oftere funnet i eldre voksne, mennesker som har hatt kjemoterapi eller personer som har hatt høye nivåer av eksponering for visse forurensende stoffer, som for eksempel plantevernmidler og benzen. Men MDS kan forekomme hos barn så unge som 5. Årsaksfaktorer kan inkludere en genetisk predisposisjon for kromosomuregelmessigheter, blodsykdommer som anemi og hepatitt, og utvikling av juvenil leukemi.

Symptomer

Tegn på denne tilstanden er ikke lett synlig. I mange tilfeller er symptomer på MDS ikke oppdaget før en blodprøve for andre forhold avslører tegn på blodceller dysplasi. Visse symptomer på potensielle MDS er lik anemi, inkludert kronisk tretthet og svakhet, kortpustethet, hyppige infeksjoner, og uvanlige blåmerker og blødninger. Blekhet i huden og små flekker under huden fra uregelmessige blødninger er også symptomer på MDS.

Diagnose

Påvisning av MDS hos barn kan gjøres lettere ved en forståelse av noen tidligere medisinske tilstander symptoma av blodceller dysplasi. Anemiske forhold, familiehistorie med blodcelle dysfunksjoner og visse fysiologiske avvik kan indikere et potensial for utbruddet av myelodysplastisk syndrom hos barn. Undersøkelse av blodcelle egenskaper for å identifisere symptomer på MDS kan inkludere blodverdier, blodprøver for å eliminere andre mulige årsaker, kreft screening og benmargsundersøkelse.

Behandling

Blod og blodplatetransfusjoner er de vanligste MDS behandlinger. Prosedyrene opprettholde en jevn tilstedeværelse av friske blodlegemer og blodplater for å motvirke nedbrytningen av friske celler. Det første stoffet til å være indisert for MDS er Vidaza (azacitdine), som normaliserer DNA karakteristikker av blodceller som finnes i benmargen. Nylige fremskritt innen stamcelleforskning tilby flere alternativer for behandling av myelodysplastisk syndrom hos barn.