Digidexo.com

Hva er et tredje-Degree Burn?

En tredje grads forbrenning er den mest alvorlige typen brenne. Det fører til fullstendig tap av hudens tykkelse og går ned til de vevslag under huden. Denne typen brenne krever øyeblikkelig legehjelp for å hindre ytterligere skade.

Signs

Tegn på en tredje-grads forbrenning inkluderer forkullet hud som kan vises svertet eller hvit. Ødeleggelse av nerver kan forårsake nummenhet og hevelse kan være til stede.

Årsaker

De fleste tredje grads forbrenning er forårsaket av varm i tillegg væske, kjemikalier, kontakt med flammer eller elektrosjokk. De kan også være forårsaket av kontakt med en ekstremt varm gjenstand for en utvidet tidsperiode.

Førstehjelp

Ring 911, sørge for at personen puster og utføre HLR hvis det er nødvendig. Dekk til såret med en steril bandasje, heve det forbrente området over hjertenivå og overvåke personens vitale tegn til hjelpen kommer.

Unngå

Ikke bruk noen form for salve, krem ​​eller is til såret, og ikke fjerne klær som sitter fast. Ikke blås på den brenne eller skrelle den døde huden. Hvis luftveiene er brent, ikke heve hodet.

Behandling

Behandlingen omfatter fjerning av død hud og gi intravenøs væske, antibiotika kremer, smertestillende medikamenter og hudtransplantasjon. Noen alvorlige tilfeller kan kreve rekonstruktiv kirurgi.