Digidexo.com

Hva er behandlingen for hårcelleleukemi?

Hva er behandlingen for hårcelleleukemi?


Hårcelleleukemi er en type kreft som sakte utvikler innenfor ditt blod og benmarg. Ifølge leukemi og lymfom Society, stammer hårcelleleukemi navn fra projeksjonen av hår-lignende strukturer, eller villi, som kan ses på kreftceller under et mikroskop. Sykdommen er en kronisk tilstand som kanskje aldri forsvinne. Behandlinger for sykdommen kan forårsake kreft til å gå inn i remisjon i noen tid, men kreften kan komme tilbake.

Vent og se

Til tider kan behandlingen for hårcelleleukemi ikke være nødvendig da sykdommen kan utvikle seg til en så lav hastighet. Siden det ikke er en kur for hårcelleleukemi, kan din lege vil ta en vente og se-tilnærming. Behandling kan bare begynne når du starter opplever tegn og symptomer. En diagnose av kreft kan gjøre at du føler haster i behovet for å kvitte kroppen av sykdommen. Imidlertid, i henhold til Mayo Clinic, hårcelleleukemi kan behandles på ethvert stadium, noe som ikke er mulig med andre typer kreft.

Kjemoterapi

Dersom behandling vurderes, vil kjemoterapi være din første alternativet for behandling. To typer medisiner brukes i kjemoterapi behandlinger; kladribin og pentostatin. Ifølge Mayo Clinic, vil et regime for kjemoterapi starte med kladribin. En kontinuerlig IV vil bli administrert over syv dager. Hvis du mottar kladribin, er det mulig å gå inn i remisjon i mange år før kreft avkastning. Pentostatin har også en god remisjon rate. Pentostatin gis over en periode på tre til seks måneder, og er gitt annenhver uke.

Biologiske Behandlinger

For noen mennesker, kan kjemoterapi ikke være et alternativ for behandling. I slike tilfeller kan biologisk behandling gis. Biologiske behandlinger inkluderer injiserbare medisiner som hjelper kroppen din å identifisere kreftceller. Når dine kreftceller har blitt plassert av immunsystemet, setter immunforsvaret ut til å ødelegge disse cellene. Medisiner som brukes i biologiske behandlinger inkluderer alpah-interferon og rituximab.

Splenektomi

Splenektomi kan bli foreslått for å fjerne milten. Fjerning av milten kan bidra til å gjenopprette normale blodverdier. Det er risiko med fjerning av milten. Du kan utvikle blødninger på grunn av en splenektomi. Fjerning av milten kan også føre til en tilstand som kalles vaskulitt, som er betennelse i blodårene. Som et resultat av denne tilstand, blir det mer utsatt for å utvikle infeksjoner.

Support

Selv om kreft kan gå i remisjon, vil du bli bedt om å kontinuerlig se din lege, samt ha dine blodverdier overvåkes. Du kan bli deprimert med å bli overvåket, og også vite at kreften kan komme tilbake til slutt. På grunn av dette, er det ekstremt viktig at du ikke isolerer deg, og søke støtte. Bli involvert med støtte grupper eller organisasjoner innenfor byen din. Snakke med andre kreftpasienter kan bidra møte kreften din. Venner og familie kan også hjelpe deg med å trekke gjennom vanskelige tiden, så la dem løfte deg opp når du trenger en skulder. The National Cancer Institute kan også gi deg ytterligere informasjon om støttegrupper.