Digidexo.com

Hvem bør ta Kreatin og Protein kosttilskudd?

Supplere kostholdet med kreatin og protein er en standard prosedyre for profesjonelle idrettsutøvere, kroppsbyggere og noen mennesker som er unormalt tynne. At tradisjonell nisje markedet blir utvidet som aktive fagfolk lære om fordelene med disse forbindelsene. Å få en forståelse av hvilke typer og varianter av begge produktene kan bidra til å forklare hvorfor flere tar en interesse i dem, og kan hjelpe deg å vurdere potensielle farer som kan føre til skade eller sykdom.

Fakta

Referert til som opplæringstilskudd, kreatin og proteintilskudd er å tiltrekke en voksende kundebase. Produsenter er nå sikte utover idrettsutøvere og kroppsbyggere --- deres tradisjonelle markedet --- og annonsere sine produkter til fitness-bevisste mennesker. Forbedret smaker, nye former og aggressiv markedsføring har til sammen føre til at noen forbrukere å se disse produktene som en måte å forbedre den generelle effektiviteten av sine treningsøkter uten å bygge uønsket muskelmasse.

Funksjon

Protein består av aminosyrer som er byggesteinene i nesten alle deler av menneskekroppen. Økte treningsøktene korrespondere med en økt etterspørsel etter protein, noe som er nødvendig for å gjenoppbygge ødelagte muskler og støtte ny muskel vekst. Mange av de aminosyrer som er solgt i protein pulver er essensielle aminosyrer. Begrepet "essensielle" indikerer at de må tas inn gjennom kosten.

Kreatin kan produseres i kroppen, men inntak av ytterligere beløp er påstått å hjelpe musklene kommer seg raskere etter trening. Kreatin er også tilskrevet med økende bulk raskere, men noen skeptikere hevder at mye av den økte muskelmasse er et resultat av væskeansamlinger. Selv om dette er en potensiell ulempe for fitness entusiaster, tar mindre mengder på større intervaller kan høste fordeler uten gevinst i total bulk.

Typer

I tillegg til myseprotein, er det en rekke av planteproteiner som ris, soya, quinoa og hamp nå er på markedet. Veganere, vegetarianere og folk som lider av hvete eller soya allergi kan nå bruke protein pulver og kosttilskudd.

Mens kreatin-monohydrat er den mest vanlige form er tilgjengelig, kreatin citrat og kreatinfosfat har forskjellige egenskaper. De citrate og fosfatformer har løselighet og ytelse fordeler fremfor monohydrat, og er generelt oppsøkt av dedikerte kroppsbyggere og makt løftere.

Betraktninger

Gjennomsnittlig voksen trenger ca 50g protein hver dag for å opprettholde normal helse. Intensive treningsøkter stille økte krav på kroppen og øke behovet for ekstra protein. En artikkel i et august 2006 utgaven av "Waco Tribune-Herald" sitert en Baylor University doktorgradskandidat som har uttalt at "en person som trener fem timer hver uke [bør] innta ca 2 til 5 gram kreatin hver dag og 1 gram protein for hver kilo du veier. "

Advarsler

En plutselig økning i kreatin og protein inntak kan ha negativ innvirkning, inkludert gastrointestinale problemer og hormonelle ubalanser. Ken Holub, en tidligere Texas State Powerlifting Champion, uttalt at han har sett en voldsom vekst i bruken av muskelfremmende produkter ", men har også sett kroppsbyggere opplever uønskede toppene i østrogennivået mens du bruker dem."

De fleste forbrukere bør utvise forsiktighet og jobbe opp gradvis til større mengder av disse produktene og diskutere deres planlagte trening og supplere diett med sin lege for å unngå de typer komplikasjoner identifisert av Holub.