Digidexo.com

Hvordan gjenopprette fra en Choking Incident

Hvordan gjenopprette fra en Choking Incident


En kvelende hendelsen er svært traumatisk for både offeret og folk som er vitne til episoden. Familie og venner, i særdeleshet, kan finne seg en knekk etter å ha sett en kjær kamp for livet hennes. Offeret vil trolig bli traumatisert også, og kan ha vedvarende skader eller andre skader som hun trenger for å komme seg fra. Les videre for å lære hvordan du kan gjenopprette fra en choking hendelsen.

Bruksanvisning

•  Sjekk for å være sikker på at pasienten puster normalt. Hun kan hoste voldsomt etter en kvelnings hendelsen. Dette er naturlig og viser at hindringen er ryddet.

Oppmuntre offeret til å sitte ned. En lengre periode uten oksygen reduserer blodstrømmen til hjernen, noe som kan føre til at personen til å besvime.

Kontroller person for tegn på hodeskade, spesielt hvis offeret var alene da han begynte choking. Han kan ha falt ned eller slo hodet på annen måte.

Sjekk for andre typer skader, som for eksempel ribbe som kan ha blitt sprakk mens du utfører Heimlich manøver, enten det er på en annen person eller deg selv.

Sjekk offerets pulsen til å være sikker på at det er normalt. Hvilepuls varierer med alderen, men du vil være sikker på at pulsen er jevn og sterk.

Ring 911 i tilfelle av alvorlig skade eller vedvarende svimmelhet.

Snakk om hva som skjedde, spesielt med noen barn er involvert. Diskuter om situasjonen kunne vært unngått eller håndtert bedre i fremtiden.

8. Gi den berørte person ekstra TLC for resten av dagen, spesielt hvis han er et barn. Litt ekstra oppmerksomhet og ømhet vil hjelpe ham komme raskere.

Hint

  • Sørg for at alle i husstanden vet hva de skal gjøre i tilfelle av en kvelende hendelsen. Å være forberedt vil hjelpe familiemedlemmer reagere raskt, og reduserer risikoen for alvorlige, varige skader.
  • Choking hendelser er alltid plutselig og uventet. Barn kan være spesielt traumatisert av en så tett med døden, men å vite på forhånd at en slik hendelse er en del av livet kan hjelpe dem å gjenopprette bedre psykisk etter at det er over.
  • Ikke fortsett å utføre Heimlich manøver når offeret er å puste igjen. Du kan gjøre alvorlig skade på denne måten.
  • Når offeret kan hoste eller snakke igjen, bør ikke mer umiddelbare tiltak bli tatt, selv om det ut av stilling objektet ikke har blitt kastet ut. Det er ofte svelges uten offerets kunnskap.