Digidexo.com

Carb Vs. Lav-fett dietter

Carb Vs.  Lav-fett dietter


Du ønsker å gå på en diett, men har problemer med å skille mellom et triglyserid og en tyrannosaurus. Du ønsker å gå ned i vekt, men kan ikke huske om du skal telle karbohydrater eller kalorier, og forskjellen mellom godt og dårlig kolesterol gjør så mye fornuftig for deg som forskjellen mellom god og dårlig prime rib. Ta hjertet. Harvard Medical School, Temple University og Mayo Clinic har analysert, gjennomført omfattende forskning og oppsummert to populære diett trender kjent som low-carb og lite fett. Du kan finne den beste råd er mindre komplisert enn du forventer.

Harvard 2004

I skilpadden og haren fabel, skilpadde viste at en langsom og jevn tempo vinner løpet. I en 2004 artikkel, brukte Harvard Medical School Family Health Guide denne analogien i en analyse av fire ulike diett forskningsstudier. Harvard eksperter oppsummert denne forskningen, sammenligne lav-fett og low-carb dietter ved å si: ". Hvis vekttap var en sprint, ville low-carb dieting vinne hendene ned" De kvalifiserte seg denne uttalelsen ved å legge til at "de to dietter ende opp i en statistisk uavgjort etter et år."

Temple University 2010

Gary D. Foster, PhD, av Temple University og hans PhD og MD kolleger rapporterer resultatene av sin to-års low-carb vs lav-fett diett forskning. I 2010 Foster et al. avsluttet sin rapport på denne måten: "Vellykket vekttap kan oppnås med enten en lav-fett eller lav-karbohydrat diett når kombinert med atferdsterapi." Slike atferdsterapi viser til pedagogiske og motiverende økter.

Mayo Clinic 2010

Legge til low-carb vs lav-fett kontrovers, ble en 2010 artikkel publisert av Mayo Clinic. Donald Hensrud, MD, tok carb og fett elementer ut av vekttap ligningen da han sa:. "Den viktigste faktoren relatert til vekttap er ikke lav-fett eller lav-carb - det er kalorier Enten type kosthold kan føre til vekttap hvis totale kaloriinntaket er lavt. "

Riktig kosthold for deg

Hvis du fortsatt prøver å bestemme hvilken diett som er best for deg, se på andre faktorer også. Foster et al. sett på kolesterol, bentetthet, blodtrykk og kroppsfett. De konkluderte med at, i både low-carb og lav-fett dietter, "hvert av disse områdene endret nesten identisk, bortsett fra at i lav-carb gruppe, nivåer av HDL kolesterol - kroppens" gode "kolesterol - var høyere enn i den lav-fett-gruppen. " The Mayo Clinic Diet forfektet inntak av sunne karbohydrater og sunt fett som fører til et lavere totale kaloriinntaket. Harvards 2004 artikkelen gir råd i low-carb vs lav-fett diett debatt å eksperimentere. Se hva som fungerer for deg. Og for all del, få litt mosjon, også.