Digidexo.com

Hva er Isotoniske Fluids?

Hva er Isotoniske Fluids?


Isotone væsker er løsninger laget av næringsstoffer som vanligvis finnes i mat eller multivitaminer. Løsningene er spesielt formulert slik at de inneholder den samme mengde av løste stoffer som normalt er tilstede i cellene i en normal, frisk person. Den unike balanse og væskeleveringsmåte gjør at cellene til å lett absorbere de manglende næringsstoffer og forbedre den generelle helse og velvære til mottakeren.

Typer Isotoniske Fluids

Det er tre typer isotone væsker eller løsninger som ofte brukes på sykehus for å stabilisere, vedlikeholde og forbedre helsen til pasientene. Disse inkluderer Ringer-laktat, vanlig saltvann og D5W. Hver av disse løsninger er vanligvis administreres til pasienten gjennom en intravenøs vene terapi som består av å plassere en kanyle i venen som er koblet til en slange apparat og holderen posen. Gravity hjelper væsken reise inn i blodårene på ønsket hastighet for maksimal effektivitet for levering.

Ringer-laktat

Ringer-laktat er sterile, isotoniske løsninger som kan brukes for en rekke formål å omfatte sterilt vanning, vasking, skylling og injeksjon. Ringer-laktat består av en blanding av vann og natrium-klorid, natrium-laktat, vannfri, kaliumklorid, kalsium-klorid eller dihydrate.The blanding av ingrediensene i forhold til vann er bestemt av ingrediens valgt for å sikre at pH-verdien holder seg mellom 6,0 og 7,5. Denne type løsning er ofte brukt til å erstatte kalium og kalsium som kan gå tapt ved pasienter på grunn av visse medisinske lidelser.

Normal Saline

Vanlig saltvann eller natriumklorid er den mest brukte Ringer-laktat løsning. Det er først og fremst en vann-løsning, men det er blandet med 0,9 prosent saltoppløsning etter volum. Denne løsningen bidrar til å rehydrere enkeltpersoner som kan være lider av dehydrering, eller det kan gis til pasienter for å sikre fortsatt hydration nivå. Saline kan også øke blodtrykket svingninger som kan oppstå fra kirurgi, stress, sykdom eller andre skader. Denne løsningen gir ikke kalorier til pasienter, men det er raskt og lett absorberes av kroppen.

D5W

Navnet D5W kommer fra innholdet og prosentandelen av innholdet i oppløsningen. D5W er en løsning av hovedsakelig vann som er blandet med fem prosent dekstrose i volum. Druesukker er et naturlig sukker som vanligvis finnes i kroppen og en viktig energikilde som kan hjelpe pasientene bevare muskelmasse og forsynings kalorier til pasienter som ikke klarer å få i seg nok mat til normal aktivitet og kroppsfunksjoner.