Digidexo.com

Astrocytom Symptomer

Astrocytom er en hjernesvulst som kan være kreft eller ikke-kreft. Det kan utvikle seg hvor som helst i hjernen, og symptomene avhenge av hvor i hjernen utvikler den. Hvis en kombinasjon av følgende symptomer assosiert med astrocytom er lagt merke til, søke medisinsk hjelp umiddelbart, som hjernesvulster kan være dødelig.

Tap av Sensation

Som en hjernesvulst begynner å danne, kan de delene av hjernen som det dannes i bli berørt, og pasienten vil begynne å vise symptomer. Avhengig av hvor tumoren er forming, kan pasienten begynner å miste evnen til frivillig å bevege en arm eller et bein, eller enda mer spesielt evnen til å bevege en bestemt hånd eller fot. Andre tap av sensasjon kunne sentrere rundt tap av synet på ett eller begge øyne. I noen tilfeller er det ikke et samlet tap av syn, men heller et tap av sidesynet. Dobbelt syn kan begynne å utvikle, eventuelt ledsaget av alvorlig hodepine. Disse tapene av sensasjon utvikles langsomt over tid, men den innledende fasen bør ikke ignoreres og medisinsk hjelp bør søkes umiddelbart.

Hørsel

Over tid, kan pasienten begynne å legge merke til et tap av hørsel, eller problemer med å plukke opp lavere forsterkede lyder. Dette tap av hørsel kan være ledsaget av et tap av balanse. Tap av hørsel kan være i form av en sakte utvikling øresus, eller rett og slett synes det er vanskeligere å høre generelt som tiden går.

Tale

Astrocytom kan også begynne å påvirke tale mønstre. Pasienten vil finne det vanskelig å danne ord og å snakke generelt. Over tid vil dette bli mer tydelig og pasienten vil fortsette å miste evnen til å snakke.

Hodepine

Som astrocytom utvikler, tar svulsten opp mer plass i skallen, som setter press på hjernen. Dette trykket på hjernen kan føre til alvorlig hodepine. Trykket kan synes å være lik en sinus hodepine, slik det vil vises å stamme rett bak øynene. Smerten vil bli verre når pasienten forsøker å engasjere seg i noe fysisk aktivitet, og pasienten kan også finne smerten til å bli verre om natten eller tidlig om morgenen. Dette fortsatte hodepine smerter kan føre til kvalme eller oppkast.

Fatigue

Som symptomene på astrocytom utvikles, kan pasienten begynner å bli sløv. Han vil synes å oppleve trøtthet regelmessig, selv etter å ha sovet gjennom natten. Dette døsig følelsen vil synes uunngåelig til pasienten, noe som kan føre til frustrasjon og angst.