Digidexo.com

Funksjonen til høyre ventrikkel

Funksjonen til høyre ventrikkel


Hver side av hjertet har en atrium i det øvre kammer og en ventrikkel i det nedre kammer. Begge sider arbeide for å pumpe blod gjennom kroppen.

Ventriklene av hjertet

Ventriklene i hjertet er i de nedre kamre både på venstre og høyre side. Blod som samles inn gjennom atriet i det øvre kammeret blir pumpet inn i ventriklene, som er ansvarlig for å pumpe blod ut av hjertet.

Høyre ventrikkel

Når høyre atrium kontrakter, strømmer de-oksygenert blod inn i den høyre ventrikkel. Blood fyller ventrikkelen som lunge ventilen lukkes. Når full, ventriklene kontrakten.

Viktigheten av høyre ventrikkel

Den riktige funksjon av høyre hjertekammer er avgjørende, da dens sammentrekning bevirker Trikuspidalklaff å lukke pulmonal ventilen åpner. Når Trikuspidalklaff stenger, er blod forhindret fra sikkerhetskopiering. Som lunge ventilen åpnes, strømmer blodet mot lungene gjennom lunge-arterien.

Hjertets høyre side

For blod som skal pumpes til lungene, tilsettes oksygen og karbondioksyd er fjernet. De riktige hjertekamrene er ansvarlig for disse funksjonene.

Fra ventrikkel til Lunger

Når blodet renner fra høyre ventrikkel gjennom lungearterien til lungene, reiser det gjennom kapillærer som omgir luftblærer. Blodet absorberer oksygen, og utpust fjerner karbondioksid.