Digidexo.com

helbrede leverskader

Avansert leverskader Symptomer

Leveren er en av de syv nødvendige organer i kroppen; den utfører mer enn 100 viktige funksjoner. Leversykdom svekker leverens evne til å utføre disse funksjonene. Leversykdomssymptomer er oftest kronisk, noe som betyr at de utvikler seg langsomt over en lang tidsperiode. Det er mange symptomer som skal vurderes når diagnostisere fremskreden leversykdom.

Gulsott

Gulsott er gulfarging av hud, slimhinner eller øyne. Den er forårsaket av en opphoping av bilirubin, som er et biprodukt av røde blodceller. Da leveren er i stand til å filtrere døende røde blodceller, bygger gult pigment opp i kroppen og gulsott resultater. Høye nivåer av bilirubin kan også tilskrives hepatitt eller blokkering av gallegangene. Gulsott er et klart tegn på at leveren ikke klarer å filtrere blodet skikkelig. Alvorlig kløe kan også oppstå når et høyt nivå av bilirubin er til stede.

Blør lett

Fremskreden leverskader forårsaker vitamin K-mangel. Når det er vitamin K-mangel, blodplater i blodet, er nødvendig for blodpropp, nedgang, forårsaker en tendens til å blø. Blødning av noe slag kan være svært vanskelig å kontrollere, og hvis store mengder blod er tapt, kan blodoverføringer være nødvendig å erstatte koagulasjonsfaktorer og gjenopprette blodvolum. Blødninger i buken oppstår ofte med fremskreden leversykdom.

Hoven mage

En hoven mage er forårsaket av væskeansamling (ødem) og indre blødninger. Ascites er en vassen væske buildup i bukhulen forårsaker en stor hoven mage. Ascites oppstår når fluid og blod er i stand til å passere gjennom den skadede leveren skikkelig. Som leveren blir full denne væsken siver tilbake i magen. Vekten av dette fluid oppsamlingen kan forårsake ubehag og væsken kan bli infisert. Blodkar i spiserør og tarmer bli engorged når normal blodstrømmen gjennom leveren er blokkert. Resultatet er alvorlig blødning hvis blodkar briste.

Mental forvirring eller forvirring

En alvorlig skadet leveren vil ikke filtrere blodet skikkelig. Som giftige stoffer bygge opp i blodet og når hjernen en tilstand som kalles hepatisk encefalopati utvikler. Forvirring, søvnighet og skjelving blir tydelig når nivåer av ammoniakk og andre giftstoffer bli høyere i blodet og hjernefunksjonen forverres. Dessuten kan legemiddelnivåer bli farlig høyt, fordi det skadede leveren vil være ute av stand til å behandle eller filtrere dem fra blodet. Denne tilstanden kan føre til koma og død.

Søvnighet

En av leverens viktige funksjoner er å bidra til å forbrenne mat til energi for kroppen. Svakhet og tretthet oppstår når leveren ikke er i stand til å fordøye og utnytte viktige næringsstoffer og vitaminer fra mat, forårsaker en mangel på energi og fører til søvnighet.

Portal hypertensjon

Portal hypertensjon oppstår når blodstrømmen gjennom portalen system av leveren er blokkert, vanligvis på grunn av skrumplever. Økt motstand vil tvinge blodet ned alternative kanaler. Fordi leveren ikke vil ha en sjanse til å filtrere blodet, bidrar denne tilstanden til de ovennevnte symptomer på blødning enkelt og hepatisk encefalopati.

Konklusjon

Leveren er det eneste organ i kroppen som kan regenerere seg selv. Hvis leversykdom er fanget tidlig, og de underliggende årsakene er fjernet leveren kan helt helbrede seg selv. Men hvis alvorlig langsiktig skade har oppstått da leveren ikke kan regenerere og helbrede seg selv og de ovennevnte avanserte leverskader symptomer vil etter hvert fremstå som lever videre forverres.

Urter som forårsake leverskader

Urter som forårsake leverskader


Du tenker kanskje at fordi urter er naturlig, de har ingen uønskede bivirkninger. Dette er ikke nødvendigvis sant. Noen urter kan bidra til å helbrede leveren din, men andre kan skade leveren, ifølge Mayo Clinic.

Herbal Toxicity

Pyrrolizidinalkaloider er funnet i noen urter, og de er giftig for leveren. Disse alkaloider kan forårsake en alvorlig type leversykdom som blokker utenfor blodtilførselen, i henhold til lever disease.com. Noen urter som inneholder pyrrolizidinalkaloider er agurkurt, groomwell, Hestehov og Liferoot, ifølge Merck Manual.

Langtidseffekter

Du kan ta urter for lenge før leverskade oppstår. Vær forsiktig når du tar urter med reseptbelagte medisiner fordi de to kan samhandle og forårsake alvorlige bivirkninger, ifølge Mayo Clinic.

Chaparral og Jin Bu Huan

Chaparral er fremmet som et anti-aldring urt, men det kan føre til gulsott og leverskader. I ett rapportert tilfelle, en pasient som tok det trengs en levertransplantasjon. Jin bu Huan blir typisk brukt som en urte beroligende middel, men det kan føre til hepatitt, i henhold til leveren disease.com.

Comfrey og Cascara

Comfrey er ofte brukt til å lindre leddsmerter og magesmerter. Det urt, som også inneholder pyrrolizidinalkaloider, kan forårsake leverskade, i henhold til leveren disease.com. Cascara sagrada er brukt som et avføringsmiddel, og det kan være giftig for leveren din.

Andre farlige urter

Klaseormedrue, grønn te blad, kava, Ma Huang, Pennyroyal, soya fytoøstrogener, og vendelrot er urter som kan forårsake leverskader, ifølge leveren disease.com.

Alkohol leverskader Symptomer

Heavy alkoholforbruk har vært kjent for å forårsake en rekke helseproblemer. Ikke bare kan du bli mentalt avhengig av alkohol, kan kroppens organer lider omfattende skader. Kanskje et av de mest utsatte organer til alkoholmisbruk er leveren.

Leverfunksjon

Leveren utfører en rekke kritiske funksjoner for kroppen din. En av de viktigste jobbene det har er rensing av giftstoffer. Leveren behandler blodet og fjerner giftstoffer enten ved direkte nøytralisering (kjent som fase 1) eller ved å produsere kjemikalier som bryter ned giftstoffer (fase 2).

Alkohol Effekter

Alkohol utløser Fase 1 detox, som gjør alkohol til en nøytral kjemisk men produserer frie radikaler. Frie radikaler er skadelige for kroppen, spesielt leveren vev. De kan bare fjernes av antioksidanter. Moderate mengder av alkoholinntak har noen reell effekt på leveren hvis nok anti oksidanter er i systemet. Det behandler alkohol som en gift akkurat som alt annet og fjerner den fra blodet. Imidlertid, hvis for mye alkohol er i blodet, leveren kan ikke kontinuerlig nøytralisere den eller kontrollere de frie radikaler. Alkoholen kan begynne å skade leverceller.

Væskeansamling

Et tegn på mulig alkoholisk leversykdom er samlingen av fluider i tarm hulrom. Dette kalles ascites. Det er forbundet med levercirrhose, som når levervev er erstattet med arrvev. Ekstra væske som normalt vil bli behandlet av leveren begynner å renne over og samle nær tarmen.

Gulsott

Gulsott er gulfarging av hud, spesielt rundt øynene. Det som skjer når gamle, røde blodceller ikke er skikkelig filtrert ut av kroppen. Disse blodceller har et biprodukt kalt bilirubin at leveren normalt brytes ned. Bilirubin er ansvarlig for gulning. Med en feil leveren, vil bilirubin forbli i systemet og ikke passere gjennom galleveiene og inn i tarmen.

Hallusinasjoner

Med avansert leverskade, kan hjernen lider hallusinasjoner grunn av hepatisk encefalopati. Dette skjer når de giftige stoffer i blodet som normalt behandles av leveren gjøre veien inn i hjernen. Skjelvinger og uro kan også være forbundet med disse symptomene.

Hva kan forårsake leverskader?

Du kan ha betydelig leverskade og ikke innser alvoret i din tilstand, fordi leverskader sjelden gir symptomer før skaden er alvorlig. Årsakene til leverskade inkluderer livsstilsfaktorer, visse medisiner og kosttilskudd, og kroniske virusinfeksjoner. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og American Liver Foundation om hva som kan forårsake leverskader.

Alkohol

Hvis du drikker alkohol i tunge beløp for en lang varighet av gangen, kan du oppleve leverskade, inkludert kreft eller leversvikt.

Giftige sopper

Feilaktig spise giftig sopp, treffende kalt "deathcap" eller Amanita sopp, produserer et giftig stoff som forårsaker rask leverskade og til død.

Urter

Hvis du tar visse urter, inkludert Cascara, Chaparral, kava eller ma-huang, kan du utvikle leverskade, spesielt hvis du bruker dem på samme tid som visse medisiner.

Medisiner

Hvis du tar medisiner som kolesterolsenkende medisiner, aspirin, ibuprofen eller antibiotika, kan du utvikle leverskader som resultat.

Hormoner

Ved hjelp av syntetiske hormoner, inkludert p-piller og anabole steroider, kan føre til at du utvikler betennelse som skader leveren din.

Gift

Giftige kjemikalier som du kan komme i kontakt med, for eksempel karbontetraklorid, trikloretylen og paraquat, kan føre til leverskade hvis du blir utsatt.

Kronisk Viral hepatitt

Hvis du har kronisk viral hepatitt B eller C, kan du utvikle leverskade i løpet av flere år eller tiår med infeksjon.

Hva medisiner forårsake leverskader?

Leverskade oppstår når leveren, den største organ inne i kroppen, ikke lenger kan generere nye celler når det gamle ikke fungere skikkelig. Arrvev bygger seg opp, noe som gjør det vanskelig for leveren til å utføre sine rensende og avgiftende plikter. Ulike medisiner forårsake leverskader som noen ganger er så alvorlig som det forårsaket av overdreven drikking.

Paracetamol

Paracetamol funnet i Tylenol forårsaker toksisitet oppbygning i leveren, noe som fører til leversykdom. Hepatitt C Support Prosjekt sier at leverskader forårsaket av å ta store mengder av paracetamol øker når en person drikker.

Allopurinol

Allopurinol, tabletter tas gjennom munnen, brukes til å behandle mennesker med gikt, kramper, smerter forårsaket av pankreassykdom og infeksjoner. US National Library of Medicine sier at disse stoffene blir brukt på mennesker etter bypass kirurgi og nyretransplantasjoner. Disse medikamentene forårsake leverskader hos personer som har historier av leverproblemer.

Antibiotika

Selv om mange antibiotika behandle leveren forhold som hepatitt, andre antibiotika medisiner forårsake leverskader. Bio-Medisin sier at antibiotika brukes til å behandle barn som lider av bakterieinfeksjoner som E. coli øker deres risiko for å få livstruende leverskade.

Anabole steroider

University of California, siterer San Francisco Barnas Hospital en studie som sier at anabole steroider forårsake leverskader ved å redusere gode kolesterolet og øker det dårlige. Folk som bruker anabole steroider begynne opplever levertoksisitet i så lite som 12 uker for å ta disse medisinene.

Orale prevensjonsmidler

Mange p-piller føre til leverskade i sjeldne tilfeller. Den spesifikke type leverskader forårsaket kalles endokrine middel-indusert leverskade. Denne formen for leverskade kan være mindre eller kan føre til alvorlig leversvikt.

Nitrofurantoin

US National Library of Medicine sier at nitrofurantoin brukes til å bekjempe urinveisinfeksjoner og andre bakterielle infeksjoner. Dette medisiner fører til skader på leveren, noe som bestemmes ved forhøyede leverenzymer. Dette leverskader resulterer i gulsott og en dødelig form for hepatitt.

Sulfonamider og Erythromycins

Sulfonamider - Antibakterielle midler - behandle tilstander som ørebetennelser, urinveisinfeksjoner, bronkitt, bakteriell meningitt og reisediaré. Leveren varig skade av sulfonamider har blitt karakterisert som sulfonamid relatert hepatitt. Leger fore erythromycins for folk som lider for strep hals, bihulebetennelse, lungebetennelse, betennelse i mandlene, gonoré og bekkeninfeksjon. Disse stoffene også bekjempe infeksjoner oppstår etter øyekirurgi og tarmkirurgi.

Årsak til tretthet Med leverskader

Årsak til tretthet Med leverskader


Ifølge University of Southern California Department of Surgery, utfører leveren mer enn 400 funksjoner pr dag for å opprettholde den generelle helsen til den menneskelige kropp. Det er en sterk sammenheng mellom skade av dette organet - den største interne kroppen organ - og tretthet.

Betydning

Koblingen mellom tretthet og leverskader blir klarere forståelse av leveren rolle i kroppen. Av de hundrevis av funksjonene i leveren, leveren er ansvarlig for blodsirkulasjonen og regulering, næring av kroppens celler, utskillelse for galle fordøyelsen og kroppen rensing, metabolisme (av karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler), beskyttelse og avgiftning, produksjon av urea og blod koagulerte proteiner og regulering av hormoner.

Giftige stoffer

En unormal lever funksjonalitet svekker leverens evne til å rense og avgifte kroppen ved å fjerne giftige stoffer. Med giftige stoffer som sirkulerer i blodbanen, kan kroppens funksjoner ikke prestere på normale nivåer og kroppen føles trøtt.

Vitaminmangel

En skadet leveren kan ikke riktig behandle og distribuere vitaminer og næringsstoffer, imperativ for alle cellulære prosesser i kroppen. Dette redusert tilførsel av vitaminer og næringsstoffer tapper kroppens kilde til styrke og energi, dermed følelsen av tretthet.

Fat Metabolism

En skadet leveren mister sin evne til å behandle fett, som fører til høye nivåer av fett i blodet, tilstoppede arterier, fett buildup i andre kroppens organer og vektøkning. Dette unormal metabolisme og ekstra kroppsfett fører til treghet.

Nervesystemet

Leverfunksjon har effekter på nervesystemet, som fører til humørsvingninger, depresjon, overoppheting av kroppen, dårlig konsentrasjon og hodepine. Slike stormende sinnstilstander føre til tretthet.

Immune System dysfunksjon

En skadet leveren forårsaker immunsystem dysfunksjon, slik at ikke bare er legemet tilbøyelig til allergier, hudsykdommer og autoimmune sykdommer, men det er også utsatt for kronisk tretthetssyndrom, ifølge LiverDoctor.com.

Tegn og symptomer på leverskader på grunn av Paracetamol

Tegn og symptomer på leverskader på grunn av Paracetamol


Mens paracetamol ikke vanligvis forårsake leverskader i moderate doser da tatt av friske pasienter, kan enkelte mennesker opprettholde levertoksisitet fra å ta denne smertestillende. De pasienter som opplever leverskade utviser spesifikke tegn og symptomer som kan brukes for å diagnostisere og behandle pasienter. Forstå tegn og symptomer på leverskade kan hjelpe pasientene å unngå ytterligere skade og alvorlige konsekvenser, inkludert koma eller død.

Første tegn

Pasienter som har vedvarende levertoksisitet på grunn av paracetamol inntak vil vise ytre tegn løpet av de første 12 til 24 timer. Vanligst, disse skiltene er oppkast og vedvarende kvalme.

Ventetid

Etter den innledende 12 til 24 timers periode, vil tegnene og symptomene på leverskade vanligvis forsvinne. Pasienten vil føle seg fint i løpet av neste 12 til 24 timers periode.

Leverfeil

Mellom 48 og 72 timer etter inntak, vil pasienter med leverskade utviser leverblodverdiene. Disse abnormiteter inkluderer forhøyede nivåer av aspartataminotransferase (ASAT) og alaninaminotransferase (ALAT) i blodet.

Hvordan helbrede fra å miste en Pet

Hvordan helbrede fra å miste en Pet

Når du mister et kjæledyr i hjel, du mister en kjær. Du vil oppleve følelsesmessig smerte og tap i denne vanskelige tiden. Du må være enkelt for deg selv og tillate deg selv å sørge. Hver persons sorg er forskjellig og følger sin egen vei. Ikke tving deg selv til å komme over smerten; la det skje naturlig. Du vil etter hvert gro fra smerten ved å miste kjæledyret ditt, selv om du aldri vil slutte å elske ham.

Hvordan helbrede fra å miste en Pet

Uttrykke dine følelser. Tillat deg selv å gråte. Du kan ikke helbrede fra smerte hvis du flaske det opp. Når du føler deg trist, la den ut. Ikke bry deg om hva andre mener. Husk at kjæledyret var en del av familien din.

Snakk med venner eller familiemedlemmer som har kjæledyr. Du trenger støtte fra folk som forstår hvordan det er å være nær en elskede kjæledyr. Fortell dem hvor vondt du har det. Spør om råd. Du kan ha en venn som opplevde tapet av et kjæledyr som kan hjelpe deg å takle.

Ha en minnegudstjeneste for kjæledyret ditt. Dette gir deg en sjanse til å uttrykke dine følelser og og for å gi kjæledyret den hyllest hun fortjener. Du kan synge sanger eller lese en spesiell dikt for kjæledyret ditt. Inviter venner eller familiemedlemmer, hvis du velger.

Lag en utklippsbok som inneholder bilder av din kjære kjæledyr. Dette sikrer at du holde kjæledyret i minnet for alltid. Du kan se på denne boken når du trenger et smil eller en påminnelse om de lykkelige tider du brukt sammen.

Snakk med en rådgiver. Mange har behov for ekstra hjelp til å takle pet tap. Ring den nasjonale ASPCA Pet tap Hotline på 877-474-3310, eller ringe Iams Pet tap Support Hotline på 888-332-7738. Begge krisetelefon tilby emosjonell støtte til mennesker som lider av tapet av en elskede kjæledyr.

Lag en donasjon til et dyr ly. Gjør dette som en måte å hedre din pet. Du vil utlede noen trøst å vite at du hjelper dyr i nød.

Tegn og symptomer legemiddelindusert leverskader

Tegn og symptomer legemiddelindusert leverskader


Leveren er en av de viktigste organer i menneskekroppen. Det er en avgiftende organ som rids kroppen av skadelige materialer. Den produserer også en rekke proteiner som hjelper i riktig sirkulasjon. Det er velkjent at overdreven alkoholforbruk kan føre til alvorlige skader på leveren. Imidlertid kan noen mennesker ikke skjønner at narkotika kan være skadelig for leveren også. Narkotiske stoffer er bare en del av problemet: reseptbelagte piller, over-the-counter medisiner og til og med vitaminer kan forårsake legemiddelindusert leverskader.

Gulsott

En av leverens mange viktige funksjoner er fjerning av bilirubin, et avfallsprodukt fra blodet. Da leveren er dysfunksjonell, bilirubin kan begynne å bygge seg opp i kroppen. Overflødig bilirubin vil føre til at huden og det hvite i øynene å gulne - en tilstand som kalles gulsott.

Easy Blåmerker / Nosebleeds

Spesielle proteiner nødvendig for å koagulere blodet blir produsert i leveren. Når leveren blir syk eller skadet, begynner det å produsere mindre av disse essensielle agenter. Som et resultat, kan overdreven blåmerker oppstå på kroppen sammen med hyppige neseblødning.

Itchy Skin

Som en av kroppens hoved avgifte midler, leveren er ansvarlig for fjerning av et bredt utvalg av irriterende stoffer fra systemet, inkludert parasitter, sopp og kjemikalier. Når leveren blir kompromittert, kan mindre av disse irritanter bli filtrert, slik at de kan bli følt over hele kroppen i form av overdrevent kløende hud.

Fatigue

Leverskade vanligvis resulterer i en oppbygging av giftige kjemikalier i kroppen. Da disse materialene samles opp, kan de forårsake en person til å oppleve langvarig utmattelse samt en generell følelse av ubehag.

Ødem / Ascites

Den primære protein i blodet er albumin, og det er produsert av leveren. Da leveren er syk eller skadet, er albumin produksjonen reduseres. Mangel på albumin i kroppen kan føre til væskeopphopning i beina (ødem) eller magen (ascites). Dette behandles vanligvis med diuretika.

Leverskader Symptomer

Leverskader Symptomer


Leverskade oppstår vanligvis gradvis. Unnlatelse av leveren er en livstruende situasjon. De vanligste årsakene til leverskade eller svikt er hepatitt B, hepatitt C, overdreven bruk av alkohol, skrumplever, underernæring, en overdose av paracetamol og reaksjoner på foreskrevet medisiner. Poison sopp kan også forårsake leverskader.

Første symptomene

Vanlige første symptomene er kvalme, tap av appetitt, diaré og tretthet. Disse symptomene er vanlig for andre forhold, slik at de kan ikke være forbundet med leverskade.

Gulsott

Live-skade inkluderer vanligvis gulsott, som er en gulfarging av hud og slimhinner i øynene og gjør urinen mørk. Gulsott kan være det eneste symptomet.

Kolestase

Kolestase er blokkeringen eller stans av galle flyte. Resultatet er gulsott, samt en forstørret milt og galleblæren. Andre symptomer inkluderer beinproblemer, kløe og frysninger.

Ascites

Ascites er opphoping av væske i bukhulen. Resultatet er en oppblåst bukhulen og kortpustethet.

Andre symptomer

Forvirring og mental forvirring er symptomer på alvorlige leverproblemer. Søvnighet oppstår og deretter pasienten kan gå inn i koma.

Hvordan behandle leverskader

Hvordan behandle leverskader


Leveren er et viktig organ. Den mest vitale jobben leveren har er å bli kvitt giftstoffer i blodet. Dessverre, de første symptomene på leverskade er stille. Noen kunne ha leverskader og ikke vet det. Gå til legen på en jevnlig basis kan bidra til å fastslå at leverskader er der før det blir verre. Tegn på leverskade inkluderer svakhet, tretthet, kvalme, mørk urin, blek avføring, gulsott og kløe. Hvis leveren skaden ikke behandles, kan det resultere i koma og død.

Hvordan behandle leverskader

•  Bestem årsaken til leverskade for å behandle det. Leverskader kan være forårsaket av alkoholforbruk, over-the-counter medisiner, reseptbelagte medisiner, for mye vitamin A og for mye sukker.

Unngå årsaken til leverskade eller de fleste av dem. Unngå alkohol. Sjekk dine medisiner for å se hvilke som kan forårsake leverskader. Hvis du er usikker, sjekk med din lege eller apotek. Redusere mengden av sukker og fett i kostholdet ditt. Tar årsaken ut av livet ditt vil bidra til å behandle leverskader.

Søk dypere etter et svar på årsaken til leverskade hvis ingen av de ovennevnte forklarer det. Det kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon, et virus, en skade, en ernæringsmessig mangel, og enda en abnormitet som har vært der siden du ble født. Oppsøke alle mulige årsaker, slik at leverskader er behandlet på riktig måte.

Unn leversykdom ved å stoppe tar noen medisiner som ikke er nødvendige. Hvis det ikke hjelper deg å overleve, er det sannsynligvis ikke nødvendig. Sengeleie anbefales å hjelpe leveren din leges. Drikk rikelig med væske, viktigst, vann for å holde deg hydrert. Diskuter dette med legen din for å finne den beste måten å behandle leverskader.

Overvåk sykdommen hvis det er én. Dette vil redusere sjansene for leverskade tilbake eller blir verre. Leversykdommer som må monitering er Hepatitt A, B. C, og D, Wilsons sykdom, hemochromatosis, autoimmun lidelse, tyrosinemi, glykogen lagring sykdom og alfa 1 antitrypsinmangel.

Hint

  • Rapportere eventuelle nye eller forverrede symptomer til legen din med en gang. Hindre fremtidig leverskader ved å unngå årsakene. Gjør en avtale med legen din umiddelbart.
  • Unngå alkohol og unødvendige medisiner.

Sporanox og leverskader

Sporanox (itrakonazol) er et kraftig medikament som leger kan foreskrive å behandle alvorlige soppinfeksjoner. Blant andre bivirkninger, har Sporanox vært forbundet med alvorlig nedsatt lever (leveren) toksisitet, noe som resulterer i noen tilfeller i leversvikt og død. Dette kan skje med hvem som helst, men legene kan nøye skjermen pasienter for å redusere risikoen for leverproblemer. Pasientene må også overvåke seg selv for potensielle leverrelaterte symptomer.

Funksjon

Sporanox er en 100 mg kapsel utformet for å behandle alvorlige soppinfeksjoner. Disse inkluderer Blastomycosis, noe som påvirker bein, lunger og hud; histoplasmose, noe som påvirker blodet, hjerte og lunger; aspergillose, som påvirker nyrene og lungene; og onychomycosis, som infiserer de negler og tånegler. Sporanox mikstur (10 ml doser) er foreskrevet for å behandle candida (soppinfeksjon) i spiserøret, munn og svelg. De to formene for Sporanox kan ikke brukes om hverandre.

Bivirkninger

Ifølge Drugs.com, kan vanlige bivirkninger er angst, bursitt, diaré, tretthet, feber, gass, hodepine, høyt blodtrykk, dårlig fordøyelse, skader, muskelsmerter, nasal og sinus betennelse, kvalme, smerter, utslett, luftveisinfeksjon, hevelse på grunn av væskeansamlinger, urinveisinfeksjon og oppkast. Andre bivirkninger som kan ses med miksturen er tilbake smerte, blod i urinen, pustevansker, brystsmerter, hoste, dehydrering, vanskeligheter med å svelge, hemorroider, hetetokter, svekket tale, betent munn, søvnløshet, lungebetennelse, skjelving, svetting, synsproblemer og vekttap

Advarsel

Leger bør ikke foreskrive Sporanox til alle med hjerteproblemer som for eksempel hjertesvikt. Leger må nøye veie risiko mot fordeler for folk med nyresykdom eller de med immunsvikt som HIV / AIDS. Leger må også nøye intervjue pasienter om andre medisiner de tar, så er det mange stoffer som samhandler med Sporanox.

Leverskade

Det amerikanske Food and Drug Administration utstedt en 2009 oppdatering til sin 2001 forbruker rådgivende vedrørende Sporanox. Per mars 2001 hadde FDA anmeldt 24 tilfeller av leversvikt muligens forbundet med Sporanox bruk, inkludert 11 dødsfall. Ifølge US Food and Drug Administration (FDA), tegn på leversvikt inkluderer magesmerter, mørk urin, tretthet, tap av matlyst, kvalme, misfarging av huden (gulsott) og oppkast. Rapporterer noen av disse skiltene til legen din umiddelbart.

Betraktninger

Du bør slutte å bruke Sporanox og la legen din for å vurdere andre mulige kurs av behandling for soppinfeksjon. Legen din bør teste leverfunksjonen. Ifølge RxList.com, bør du ikke fortsette eller starte Sporanox, da situasjonen kan bare bli verre.

Ammoniakk og leverskader

Ammoniakk og leverskader


Høye nivåer av ammoniakk i kroppen er ofte en indikasjon på leversykdom. Høye ammoniakknivået i kroppen kan føre til en rekke alvorlige medisinske problemer. Ammoniakk er spesielt skadelig for hjernen.

Ammoniakk

Ammoniakk er et naturlig stoff, og finnes både i miljøet og kroppen. Ammoniakk er et biprodukt av å spise kjøtt. Selvfølgelig er det også brukt som en husholdning renere. Når det brukes riktig, er det lite sannsynlig å skade leveren eller andre organer.

Leveren rolle i Processing Ammoniakk

Den menneskelige leveren behandler ammoniakk til ufarlige biprodukter. Hvis leveren er skadet, er dens evne til å behandle ammoniakk svekket og høyere nivåer av ammoniakk inn i blodbanen.

Effekt av høy ammoniakknivåer

Høye ammoniakknivåer i blodet effekt hjernen, forårsaker en rekke sykdommer, hvorav de fleste er uhelbredelig.

Sykdommer forårsaket av høyt ammoniakknivåer

Høye nivåer av ammoniakk nå hjernen kan forårsake hepatisk encefalopati, noe som resulterer i forvirring, irritabilitet og kan føre til koma. Høye nivåer av ammoniakk i kroppen kan også være en medvirkende faktor til demens og andre psykiske sykdommer.

Forhindre leverskader

Fordi mange av sykdommer forårsaket av høye ammoniakknivåer i kroppen er kronisk og botemiddel, er den sikreste for å beskytte leveren din for å unngå skade på organ. Begrens alkoholinntak, som er en av de primære årsaker til skader på leveren, noe som fører til høye ammoniakknivået i kroppen.

Hvordan helbrede en infeksjon i en navle piercing

Hvordan helbrede en infeksjon i en navle piercing


En navle piercing, også referert til som en navle piercing, er en populær type kropp ornamenter. Kroppen piercing leges relativt raskt, kan sammenlignes med den tiden det tar for et øre piercing å gro. Men hvis du ikke klarer å rense piercing riktig eller fordype kroppen i vannet snart etter å få en piercing, kan din navle piercing bli infisert. Infeksjon er preget av hevelse, rødhet og noen ganger gul-grønnaktig puss.

Hvordan helbrede en infeksjon i en navle piercing

Hvordan helbrede en infeksjon i en navle piercing

•  Hold smykker i. Uansett hvor sår den infiserte navle piercing er, bør du aldri fjerne ringen. Piercinger som ikke klarer å helbrede lukke opp ekstremt raskt, og du kan ikke være i stand til å sette ringen inn igjen. Hvis piercing lukkes, kan det resultere i en under-hudinfeksjon kalt en abscess.

Lag en saltvannsløsning og tilsett to dråper peroxide. Skyve opp din navle piercing, rengjøre ringen med en Q-tip med saltvannsløsning. Husk å unngå å få løsningen inn i piercing fordi saltvann vil tørke ut piercing.

Ta en varm dusj og roter ringen side til side og opp og ned for å fjerne eventuelle bakterier buildup. Mens han fortsatt i dusjen, rengjør du forsiktig boret området med mild såpe.

Tørk piercing ved å forsiktig klappe den med et papirhåndkle. Lett bruke antibiotisk salve til det infiserte området og la det trekke inn.

Hint

  • Husk å vaske hendene grundig før rengjøring eller tar på piercing.
  • Unngå klut materiale ved rengjøring av piercing. Klut kan havnen bakterier og ulempe på smykker, forårsaker skade.

Slik unngår, eller helbrede, forkjølelsessår og munnherpes

Masse folk få dem. Disse irriterende røde sår på leppene. Du kan ikke skjule dem heller! Forkjølelsessår og munnherpes, er vanlig som kaldere vær kommer rundt og er ofte forårsaket av stress eller mild til alvorlig immunsystem dysfunksjon. Det finnes måter å behandle dem effektivt. Her ser du hvordan.

Slik unngår, eller helbrede, forkjølelsessår og munnherpes

hindre dem til å begynne med: Munnherpes ofte oppstår når leppene er overeksponert til vær elementer som tørker, chap, eller brenne, dem. Forhindre munnherpes eller forkjølelsessår, ved å ta aktiv vare på leppene dine. Peeling teknikker og naturbaserte, ikke-petroleums leppepomader vil bidra til å forhindre deres dannelse. Også vurdere å ta lysin hvis du har hyppige problemer med forkjølelsessår eller munnherpes.

hvis du får DEM: Ikke plukk eller pop noen kalde sår blemme. Ja, det er rett der, jeg vet. La den være alene eller du vil sannsynligvis gjøre den større eller spre den til motsatt leppe!

TRY over skranke rettsmidler: Abreva, Blistex, og mange andre aktuelle kremer er tilgjengelige for å kvele den kalde sår forstyrrelse.

BRUK ICE: Ved første tegn på en kald sår, bruke isen i noen minutter om gangen. Ta ut og gjenta. Dette vil ofte deaden nerve "prikking" følelse som betyr den kalde sår er aktiv.

GJELDER Eteriske oljer: Geranium essensiell olje er ofte anbefalt av aromatherapists som skal anvendes direkte (ikke utvannet) til den kalde sår eller feber blemme. Jo tidligere den er brukt, jo mer effektiv er den. Lukten av floral på leppene er en avskrekkende for mange mennesker.

KEEP STRESS i sjakk: Forkjølelsessår kan være det første merkbare tegn på stress i livet ditt. La oss innse det, noen ganger å ha for mye "gjøre" på to-do liste skaper stress vi ikke er klar over; ennå, ser det stygge sår på leppen gjør seg ganske opplagt! Få stressnivået i sjakk, og du kan forebygge, eller skape forutsetninger for å helbrede, forkjølelsessår og munnherpes.

Raskeste måten å helbrede en kald sår

Når du har blitt infisert med Human Papilloma virus, er du utsatt for å få munnsår. På grunn av sin skjemmende utseende, kan en kald sår komme i veien for en god tid, og ikke engang prøve å dekke over det - som bare gjør det verre. I stedet er det best å finne måter å gjøre det forsvinne - jo før jo bedre.

Medisinering

Kjøpe over-the-counter medisiner, som Blistex og Carmex. De er designet for å minimere smerte og redusere tørrhet og sprekker i det berørte området. Eller gå til lege som kan foreskrive en antiviral medisin, for eksempel Denavir eller Zovirax. Disse medikamentene bidra til å stoppe contagiousness, og vil redusere størrelsen og helbredelse tiden av utbruddet.

Hvitløk

Hvitløk er en kjent naturlig hjemme bøte for mange plager, og en kald sår er en av dem. Du kan bruke hvitløk olje, men for raskere resultater bruk knust fersk hvitløk. Påfør knust hvitløk eller hvitløk olje til kald sår, og husk å vaske hendene etterpå. Dette vil i stor grad redusere kaldt sår helbredelse tid.

Andre vinnere

Du vet en kald sår utbrudd er nært forestående når du føler en brennende kriblende følelse i det berørte området. For å bidra til å stoppe det, plassere en liten is-pack på det berørte området for korte perioder av gangen. Hvis et utbrudd bryter ut, fortsatt bruke is til å bremse den helbredende tid. Bruke Vicks VapoRub er en annen god måte å helbrede en kald sår raskt. Bare bruke et snev av salven til det berørte området, og dette vil kutte den helbredende tid i nesten halvparten.

Leverskade og hepatitt symptomer

Hepatitt er betennelse i leveren og har en rekke årsaker som inkluderer virus, giftstoffer i miljøet, og arvelig. Symptomene på hepatitt og leverskader er generelt de samme uansett hva årsaken til hepatitt, selv om ikke alle med leverskade har symptomer. Folk som tror de har symptomer på hepatitt bør sees av en lege og evaluert for tegn på skade på leveren.

Identifikasjon

Hepatitt kan diagnostiseres gjennom laboratorietester for virusinfeksjoner og leverfunksjonsprøver samt av lege prøve.

Typer

De tidlige symptomer på hepatitt og leverskader kan omfatte mild tretthet og magesmerter, gulsott, oppkast, feber, mørk urin og lys avføring og vekttap forårsaket av dårlig appetitt.

Typer

Avansert hepatitt eller leverskade noen ganger har ingen symptomer, men når symptomene er til stede de kan omfatte indre blødninger, hevelse i buken og beina, blåmerker uten fysiske skader, og vekttap.

Betraktninger

Folk som er smittet med mer enn én type viral hepatitt, eller som har viral hepatitt sammen med leverskader forårsaket av alkohol eller andre medisinske tilstander er mer sannsynlig å oppleve fremskreden leversykdom som skrumplever eller leverkreft.

Misforståelse

Ifølge Centers for Disease Control, voksne som er smittet med hepatitt B eller C virus sjelden opplever symptomer på leverskade, som kan føre til forsinkelser i behandlingen eller føre til overføring av smitte til andre mennesker.

Forebygging / løsning

Vaksiner for hepatitt A og B er tilgjengelig gjennom legekontorer og lokale helsemyndigheter klinikker. Disse vaksiner kan forebygge smitte og påfølgende leverskader.

Advarsel

Hepatitt og leverskader kan føre til mer hyppige sykdommer og infeksjoner, underernæring, og mage varicer (hovne årer som kan revne og forårsake betydelig indre blødninger) og leverkreft.

Årsaker til leverskader

The Mayo Clinic definerer leveren som "et organ på størrelse med en fotball som sitter like under brystkassen på høyre side av magen." Leveren er som et filter: det hjelper fordøye maten ved å filtrere ut dårlige kjemikalier og stoffer fra maten vi spiser. Det er en viktig del av fordøyelsessystemet, og en av de viktigste organer i kroppen. Imidlertid er leveren også utsatt for skade. Det er mange årsaker til skader på lever, fra kjemisk til sykdom.

Alkoholisme

The Mayo Clinic definerer alkoholisme som "en kronisk sykdom som gjør at kroppen din avhengig av alkohol." Alkohol er en meget skadelig kjemisk, og fordi det er en drikk, vil alle skadene angriper leveren. Alkoholisme er en av de viktigste årsakene til leverskade i verden. Skrumplever er sluttresultatet av leverskade. The Mayo Clinic definerer skrumplever som "... arrdannelse i leveren ... oppstår i respons til kronisk skade på leveren. Med mild skrumplever, kan leveren gjøre reparasjoner og fortsette sin rolle i kroppen. Men med mer avansert skrumplever, flere og flere arr vev former i leveren, noe som gjør det umulig å fungere. "

Hepatitt

Hepatitt er den vanligste årsak til skader på leveren. Det er seks typer av identifiserte hepatitt: A, B, C, D, E og G. Disse er alle svært smittsom og alle føre til store skader på leveren. Disse sykdommene forårsaker betennelse i leveren. Når vevet er betent, vil det hovne opp og bli svært følsom. Dette gjør det vanskeligere for leveren for å filtrere mat med hell på grunn av forandringer i størrelse og form av leveren. Hepatitt C er kanskje den mest alvorlige på grunn av den svært smittsomme natur og det faktum at det viser vanligvis ingen symptomer før sent i sin smittende syklus. Hepatitt C er mest overføres gjennom blod kontakt, selv om det kan overføres seksuelt.

Tylenol

Ifølge Medical News Today, "Hvis du tar Tylenol for fire dager som anvist du kan være i fare for leverskade." De fortsetter, sier "... forskerne fant ut om Tylenol effekt på leverenzymer mens de utførte en studie på en terapi som inkluderte et narkotisk stoff, hydrokodon, i kombinasjon med paracetamol ..." Tylenol inneholder den kjemiske cetaminophen. Mindre mengder av dette stoffet er ikke skadelig, men en overdose av dette stoffet vanligvis fører til levertransplantasjoner. Drikking 02:58 alkoholholdige drikker samt å ta for mye Tylenol fungerer i tandem til alvorlig skade leveren.

Rezulin og Lipitor

RxList rapporterer resultatene av en studie på Rezulin som "... totalt 48 av 2510 (1,9 prosent) Rezulin pasienter og tre av 475 (0,6 prosent) som fikk placebo hadde ALAT større enn tre ganger øvre av det normale. " ALT er et enzym som slippes ut i blodet når det er leverskade. Studien legger til at "To av de 20 Rezulin-behandlede pasienter utviklet reversible gulsott, en av disse pasientene hadde en leverbiopsi ... En ekstra Rezulin behandlet pasient hadde en lever biospy ..." Rezulin var en vanlig diabetes stoffet som har siden blitt fjernet fra markedet. Douglas R. Labrecque, MD, professor i indremedisin, Universitetet i Iowa Sykehus og klinikker, har uttalt at "Lipitor kan produsere leverenzymverdier i et lite antall pasienter", og at en lege bør sees Hvis ALAT-nivåene opp, spesielt "... hvis enzymer tidligere var normale."

Crohns sykdom

Crohns sykdom forårsaker betennelse i tarmen. Dette gjør det vanskelig for mat til å passere gjennom fordøyelsessystemet og fører til kramper, magesmerter, forstoppelse, felles blødning og vekttap. Leverbetennelse er et annet symptom på Crohns sykdom. Det finnes ingen kur for Crohns sykdom, slik at skader forårsaket av betennelse i leveren kan være alvorlige. Legen din kan foreskrive medisin for å bidra til å minske alvorlige symptomer på Crohns sykdom, inkludert betennelse i leveren. Hvis du lider av Crohns sykdom og frykter leverskader, snakk med legen din om hvilke medisiner er riktig for deg.

Hvordan kontrollere leverskader med hepatitt C

Hepatitt C, også kjent som HCV, er et virus som invaderer leveren. Selve viruset viser ingen symptomer og kan ligge i dvale i mange år før det skader leveren, som ofte resulterer i leversvikt, cirrhose (arrdannelse i leveren) eller kreft. Det er vanligvis forårsaket ved å komme i kontakt med smittet blod gjennom en skjemt blodtransfusjon eller fra deler en kanyle i løpet av intravenøs bruk av narkotika. Her er noen trinn som kan hjelpe kontrollere den resulterende leverskader.

Hvordan kontrollere leverskader med hepatitt C

Kontrollerende Hepatitt C leverskader

Hvis leverskade er fanget tidlig eller om det regnes som å være svak, kan legen ikke anbefaler behandling, siden bivirkningene kunne oppveie de mulige forbedringer fra medisinering. I stedet vil du bli overvåket for tegn på mer alvorlig leversykdom.

Hvis diagnosen er mer alvorlig leverskade, vil du sannsynligvis bli behandlet med en ukentlig injeksjon av et stoff som kalles pegylert interferon, kombinert med orale doser av ribavirin. Denne kombinasjonsbehandling er blitt rapportert å være effektiv i 40 til 80 prosent av hepatitt C-pasienter med leverskade, å oppnå målet med å fjerne HCV fra blodet.

Hvis den ovennevnte behandling viser seg ineffektive i å eliminere HCV virus etter 24 til 48 uker, vil en andre runde med behandling administreres.

En levertransplantasjon kan være nødvendig hvis medikamentell behandling er mislykket. Imidlertid kan en transplantasjon ikke eliminere HCV fra kroppen, slik at muligheten for gjentakelse av leversykdom ville fremdeles eksistere. Også etterspørselen etter sunne lever langt overstiger det tilgjengelige tilbudet, så det vil trolig bli en lang venteperiode. Det er ny utvikling i levertransplantasjon, inkludert muligheten til å dele en donert lever mellom to mottakere, bedre organtildelingspolitikk og oppdagelsen at de som fikk en transplanterte leveren som er HCV-positive ofte gjør like godt som de som fikk en ikke-infisert leveren.

immuniserings selv mot hepatitt A og B, ved å bli vaksinert, fordi disse former av hepatitt kan også føre til skader på leveren og føre til komplikasjoner ved behandling av hepatitt C.

Hint

  • Noen vanlige bivirkninger av interferon kan omfatte depresjon, hukommelse og konsentrasjonsproblemer, irritabilitet, influensalignende symptomer, irritabilitet, søvnløshet og tretthet. Bivirkninger av ribavirin kan inkludere anemi, kløe, hudirritasjon, fødselsdefekter og tretthet.

Hvor lang tid tar Acid Reflux ta å helbrede?

Varighet

Sporadisk halsbrann eller sure oppstøt er vanlig. Hvis du får symptomer to eller tre ganger i uken for mer enn to uker på rad, bør du oppsøke lege. Ubehandlet syre refluks kan skade spiserøret og forårsaker sår eller øke risikoen for kreft. Medisiner er tilgjengelig som vil kontrollere symptomer i flere timer. Men med mindre endringer i livsstil er gjort, er tilstanden livslang. Helbredelse av den skadede spiserøret kan ta uker eller måneder, avhengig av omfanget av de skader spiserøret, og den enkelte.

Livsstilsendringer

Fordøyelsesvæsker blir normalt holdt i magen av en ring-formet muskel i bunnen av spiserøret, som åpner for å la maten til å passere inn i magen og lukkes for å hindre at maten og syrer fra nytt inn i spiserøret. En rekke faktorer kan forårsake denne muskelen for å lukke feil. Disse faktorene omfatter krydret eller fet mat, overspising, fedme, spise mindre enn tre timer før sengetid, røyking, alkoholbruk, koffein, sitrusfrukter, tomater og tomat-baserte matvarer, og hvitløk og løk. Kontroll av disse faktorene kan hindre tilbakefall av acid reflux.

Medisiner

En rekke medisiner er tilgjengelige over-the-counter og på resept til midlertidig kontrollere acid reflux symptomer. Du vil sannsynligvis begynne å føle lettelse innen en time og lettelse kan vare opptil seks timer. Antacida (for eksempel, tums, Alka-Selzer, Maalox eller rolaids) nøytralisere overskytende magesyre og er mest effektive for milde tilfeller. Ved hjelp av antacida for ofte, kan imidlertid stimulere overproduksjon av syre. H2-blokkere, som Tagamet, Pepcid eller Zantac, kan gi midlertidig lindring, men ikke klarer å jobbe i mange mennesker. Protonpumpehemmere, som Prevacid, Nexium, prilosec og Protonix, er mer effektive enn H2-blokkere for mer alvorlige acid reflux. I tillegg hjelper de helbrede slimhinnen i spiserøret. Hvis acid reflux ikke kan kontrolleres med livsstilsendringer og medisiner, kirurgi kan være nødvendig å styrke den nedre esophageal muskler.