Digidexo.com

Hva gjør en nyrestein Feel Like?

"Uutholdelig." "Verre enn arbeidskraft." "Brakte meg til knærne." Dette er bare noen av de mange måtene folk beskriver den ekstreme tilbake og side smerter som kan komme fra å ha en nyrestein. Andre vanlige nyrestein symptomer inkluderer feber og frysninger; urin som er blodig, brenner eller lukter dårlig og kvalme og oppkast. Selv om stein eller steiner kan passere på egen hånd, er legehjelp nødvendig.

Årsaker

En oppbygging av kalsium i nyrene kan bebreides for de fleste av nyrestein. Urinveisinfeksjoner kan også være en årsak, som kan overskytende syre i urinen.

Størrelse og form

Nyrestein kan være så liten som et riskorn eller så stor som en golfball. Noen er glatte; andre taggete. De kan være gul eller brun. Uansett hvilken størrelse eller form, men er resultatet vanligvis alvorlig smerte.

Behandlinger

De fleste små steiner passere ut av legemet uten noen annen behandling enn drikker ekstra væske. Reseptfrie smertestillende medisiner som paracetamol eller ibuprofen er også ofte foreskrevet. Imidlertid, hvis den er for alvorlig smerte, eller stenene blokkere urinveiene, sjokkbølger kan benyttes til å bryte opp store steiner i mindre de som kan lettere overføres. Eller, kan kirurgi være anbefalt for å fjerne stenene gjennom et lite snitt på baksiden, eller av et tynt rør som settes inn i urinveiene.

Tilbakefall

Personer som har en nyre stein episode vil sannsynligvis ha en annen.

Forebygging

Drikker mer vann er den beste forebygging. Eksperter anbefaler mennesker utsatt for nyrestein drikke så mange som 12 8-unse glass om dagen for å skylle vekk overflødig kalsium og andre potensielt skadelige stoffer. Folk som har lidd kalsium steiner kan også bli nødt til å begrense sitt inntak av sjokolade, rødbeter, spinat og rabarbra. De som har lidd en syre-relaterte stein kan anbefales å spise mindre kjøtt.