Digidexo.com

Hva er bivirkningene av kollagen injeksjoner?

Hva er bivirkningene av kollagen injeksjoner?


Kollagen var en av de første stoffene som brukes til å behandle rynker. Eksistert siden 1976, er det fortsatt en populær behandling på grunn av sin tekstur og elastisitet. Kollagen injeksjoner er også mye brukt av plastiske kirurger, fordi de er relativt billige sammenlignet med andre rynke behandlingstilbud og fordi risikoen for komplikasjoner er lav.

Betydning

Kollagen injeksjoner sjelden føre til alvorlige bivirkninger, bortsett fra på den lille prosentandelen av personer som er allergiske mot kollagen (ca to personer ut av hver 100). Dette forhindres ved å utføre et hudutslett test før bruk. Hvis en allergi vises, er det ofte i form av rødhet eller avskalling av huden. Kløe på stedet av programmet er også vanlig. Disse symptomene forsvinner vanligvis av seg selv etter en periode på flere uker.

Betraktninger

Risikoen for infeksjon er alltid en mulighet med ethvert fremmed stoff som blir injisert inn i huden. I tilfelle av kollagen, kan infeksjon føre på grunn av feil vare på stikkstedet eller fra å søke kremer eller andre produkter over injeksjonsstedet for tidlig etter at søknaden (leger anbefaler å vente i minst 24 timer for å gjøre det). Infeksjoner kan føre til andre problemer, for eksempel arrdannelse eller merker, spesielt hvis den ikke behandles umiddelbart.

Effekter

Smerter og hevelse er de vanligste bivirkningene av kollagen injeksjoner. Dette er spesielt vanlig første gang injeksjoner er brukt, og vanligvis går unna som huden blir vant til nålene. I de fleste tilfeller, smerten bare varer i noen timer og skal begynne å gå ned like etter programmet. Hvis smertene intensiverer eller hvis hevelsen ser ut til å øke, kan dette tyde på en infeksjon er forming og en lege bør konsulteres umiddelbart.

Potensial

Hvis kollagen blir påført over en stor overflate, kan det hende at punkteringstegn forårsaket av nålene være synlig i noen tid. I de fleste tilfeller vil det ligne et insektbitt og vil bli usynlig når hevelsen avtar. Hvis lumpiness oppstår rundt injeksjonsstedet, kan leger anbefale å bruke is eller en anti-inflammatorisk for å bidra til å redusere risikoen for infeksjoner.

Advarsel

I et svært lite antall mennesker, kan arrdannelse forekomme. Dette er mer sannsynlig hos personer med lys hud og de som er følsomme for invasive prosedyrer. Abscesser er også mulig, men muligheten er ekstern. For å hindre muligheten for klumper, leger vanligvis be pasienten om å forbli i sine kontorer i minst 30 minutter, slik at de kan overvåke utseendet og følelsen av huden etter påføring.