Digidexo.com

Er Østrogen trygt?

Er Østrogen trygt?


Med så mye informasjon fra internett, TV, radio og aviskilder, kan det være vanskelig å avgjøre hva som er trygt for bruk og hva som ikke er det. Dette gjelder spesielt når det kommer til østrogen, et hormon viktig for en kvinnes helse. Lære sannheten om østrogen kan hjelpe deg å avgjøre hvorvidt det er for deg.

Identifikasjon

Et østrogen er en type hormon som forekommer naturlig i kvinnens kropp. Ofte brukes begrepet for å beskrive bare ett hormon, men i virkeligheten, det er en hel gruppe av hormoner som passer under denne overskriften. De kan bli referert til som østrogener i visse tilfeller. Østrogen er funnet i både menn og kvinner, men det er tilstede i høyere nivåer i den kvinnelige kroppen, hvor det er den primære kjønnshormonet.

Funksjon

Eggstokkene produserer østrogen, som har en rekke oppgaver, blant annet å regulere menstruasjonssykluser, forberede livmoren for implantasjon av et befruktet egg og bidra til fysisk forskjell mellom menn og kvinner, for eksempel mykere hud og mindre ansiktshår vekst. Som kvinner blir eldre, kan deres østrogennivået reduseres, og mange kvinner opplever slike ting som hetetokter, tørr skjede, lavere sexlyst og utbruddet av osteoporose. Østrogenbehandling kan bidra til å lindre og / eller forhindre disse tingene. Det er også brukt i noen typer p-piller, og det kan også være nyttig for behandling av symptomer knyttet til enkelte bryst og prostata kreft.

Effekter

Selv østrogen er nødvendig og med fordelaktig, har det vært implisert i enkelte typer helseproblemer. Ifølge MedlinePlus, kan østrogenholdige behandlinger øker risikoen for livmorkreft, hjerteinfarkt, hjerneslag, blodpropp og brystkreft. Men ifølge ABCNews, en stor studie av kvinner Health Initiative avslørte at østrogen-bare behandling kan bære mindre hjerte-relaterte risikoer enn behandlinger som kombinerer østrogen med progestin. Faktisk studien viste at østrogen alene terapi kan være litt sunt for hjertet fartøy av kvinner mellom 50 og 59 (se Ressurser nedenfor).

Advarsel

Det er noen symptomer som kan tyde på et potensielt problem i en kvinne som tar østrogen. De er plutselig av en alvorlig hodepine, oppkast, svimmelhet, besvimelse eller tåkesyn. Andre plagsomme symptomer inkluderer plutselig kortpustethet, smerter, problemer med å tenke klart, brystsmerter eller tyngde, nummenhet i en ekstremitet, tap av syn, talevansker, plutselige hukommelsesproblemer og blodig hoste. Hvis du oppdager bryst klumper, væske fra brystvortene eller noen av disse andre symptomene, ringe legen din med en gang.

Betraktninger

Det er noen måter å minimere risikoen for farlige helseeffekter mens du er på østrogen. Snakk med legen din for å lære de siste nyhetene på estogen effekter og diskutere implikasjoner for din situasjon. Ta den laveste dosen mulig å lindre symptomene dine, og se legen din for regelmessige kontroller. Rapportere endringer i din helse og eventuelle urovekkende symptomer, og utføre månedlige bryst eksamener for å holde deg på toppen av eventuelle endringer i brystvevet.