Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på ørebetennelse

Øret infeksjoner er forårsaket av en rekke faktorer, og kan forekomme i den ytre eller mellomøret. Betennelser og infeksjoner er de vanligste årsakene til ørebetennelser og påvirker mennesker i alle aldre, men barn er ofte plaget med mellomøret infeksjoner. Erkjennelsen symptomene på begge er avgjørende for å få behandling og lindring av ubehag og potensielt hørselstap. Enkelte mellomøret infeksjoner er forårsaket av bakterier eller virus, skjønt noen har også forekomme som et resultat av forkjølelse eller sykdommer. Andre ørebetennelser kan være forårsaket av irritasjon i øregangen (som i svømmer øre) eller skade på øregangen som fører til betennelse eller ekstern irritasjon. Forstå og lære å identifisere symptomer på ørebetennelse muliggjør rask handling etter rette og lettelse.

Hvordan identifisere symptomer på ørebetennelse

En mellomøret infeksjoner er ofte lagt merke til på grunn av en øreverk eller metthetsfølelse i øret. Noen beskriver følelsen en følelse av fylde i øret, eller ønske om å 'pop' øret, som er erfaren når du svømmer under vann. Andre sier en kontinuerlig summende lyd eller knitrende som er lagt merke til når det ytre øret er manipulert.

Slite på øret er et klassisk tegn på et barn med en ørebetennelse. Gråter, masete eller irritabel oppførsel ofte følger andre øret infeksjon symptomer hos spedbarn og småbarn som ikke klarer å uttrykke seg.

barn, og noen voksne, får feber, svimmelhet og moderate til sterke smerter med noen mellomøret infeksjoner. Smerter som er økt ved å trekke forsiktig i øret er et tegn på at øregangen er irritert.

Infeksjoner i det ytre øret kan være forårsaket av nærvær av en koke eller bump forårsaket av et sopp-eller bakterieinfeksjon i øregangen. Fremmedlegemer som for eksempel hårspray eller fargestoff eller bomullspinner ofte føre til irritasjon og betennelse.

Alvorlig ørebetennelser kan være registrert ved et utslipp som lekkasjer fra øret forårsaket av en opphoping av væske eller puss i mellomøret forårsaket av forkjølelse eller betingelser i nese og svelg.

Hint

  • Påfør varme med en varm vaskeklut til berørte øret for å gi noen lettelse fra symptomer. Unngå svømming eller andre aktiviteter som vil få øret vått til symptomene har forsvunnet. Unngå stikker gjenstander inn i øret, slik som fingre eller rengjøringsservietter. Tenåringer og voksne som lider av kroniske øresmerter eller øreverk bør alltid bruke ørepropper når du svømmer for å unngå fakkel-ups.
  • Ring legen din dersom øreverk er ledsaget av feber eller svimmelhet. Alvorlig, skarp smerte kan indikere en sprukket trommehinne. Barn trekke på deres øret bør sees av deres barnelege så snart som mulig for å unngå potensielle komplikasjoner.