Digidexo.com

Gastric Cancer hos barn

Gastric Cancer hos barn


Magekreft er kreft som forekommer i magen, en del av fordøyelsessystemet. Mange typer av magekreft er antatt å være forårsaket ved tider av en bakteriell infeksjon av H. pylori. Behandling med antibiotika for å eliminere denne infeksjonen kan forebygge magekreft. Denne typen kreft er den nest vanligste årsaken til kreftrelaterte dødsfall på verdensbasis, men det er sjelden hos barn.

Symptomer

Magekreft produserer symptomer som kan være vanskelig å diagnostisere, særlig hos barn. Magesmerter med dårlig appetitt kan bli feildiagnostisert eller ignorert når den ikke er alvorlig. Når vekttap begynner, kan enkeltpersoner bli blodfattig. Andre symptomer som kvalme, oppkast og en endring i avføring kan igjen være knyttet til en urelatert sykdom, som for eksempel influensa. Tidlig påvisning er viktig i herding denne sykdommen. Konsultere en medisinsk faglig hvis et barn viser noen av de ovennevnte symptomene i mer enn noen få dager.

Behandlinger

Kirurgi (fjerning av deler av magesekken eller i sjeldne tilfeller, hele magen) er den mest effektive metoden for behandling for magekreft. Når tumorer har spredt utsiden av magen, blir behandlingen vanskeligere. Fjerning av alle de berørte områder ikke kan være mulig, slik at stråling og kjemoterapi kan også anvendes for å behandle de resterende kreft. Alle disse behandlingene har bivirkninger som kan være alvorlige, men kan ofte bli styrt.

Side Effects

Abdominal kirurgi medfører en risiko for infeksjoner i hele helbredelsesprosessen. Fjerning av alt eller en del av magesekken vil også skape et behov for å endre kostvaner. Hvis bare deler av magesekken er fjernet pasienter vil til slutt være i stand til å spise normalt, men mindre porsjoner vil bidra til å redusere eventuelle fordøyelsesbesvær. Mindre porsjoner spist ofte vil bidra til å administrere symptomer som urolig mage fra galle backing opp i spiserøret.

Total fjerning av magen vil kreve pasienter til i det vesentlige å endre deres diett. Ytterligere kostholdsveiledning vil bli mottatt fra lege eller en ernæringsfysiolog, som hver enkelt pasient vil ha ulike behov og et barn vil ha ernæringsmessige behov som er spesifikke for å opprettholde normale vekstnivåer. Pasienter uten en mage vil ikke være i stand til å absorbere B12 og må vanlige skudd for å opprettholde sunne blod og nerver.

Bivirkninger av stråling for magekreft inkluderer kvalme, oppkast og diaré. Disse symptomene kan behandles med medisiner og kosthold. Hudreaksjoner og tretthet er også vanlig. Kjemoterapi skaper lignende bivirkninger som den dreper de raskest voksende celler i kroppen. Disse inkluderer mageslimhinnen, hår og blodceller. Symptomene forsvinner når behandlingen er ferdig.

Forskning

Forskning blir gjennomført i diagnostisering og behandling av Gastric Cancer av slike organisasjoner som American Cancer Society og St. Jude Hospital. Disse organisasjonene utvikler nye former for kirurgi for å redusere restitusjonstiden og mer målrettede legemidler. Forekomsten av magekreft hos barn er sjeldne, så informasjon om de langsiktige effektene av disse nye behandlinger er ikke tilgjengelig ennå.