Digidexo.com

Healthy Eating for lavere kolesterol

Høyt kolesterolnivå i betydelig grad øke risikoen for å utvikle hjertesykdom, nummer én morder av menn og kvinner i USA hvert år, ifølge National Institutes of Health. For mye kolesterol i blodet fører til plakk å bygge opp i arteriene, noe som bremser bevegelsen av blod til hjertet og fører til hjerteproblemer. Medikamentelle behandlinger er tilgjengelige for å behandle høyt kolesterol nivåer, men trene regelmessig og spise et sunt kosthold kan også bidra til lavere nivåer i et sunnere utvalg.

TLC Diet

TLC, eller Therapeutic livsstilsendringer, er diett utviklet for å hjelpe lavere kolesterol nivåer i personer med LDL kolesterol - eller "dårlig" kolesterol - nivåene er for høye. Dietten, forfektet av American Heart Association, fokuserer på å begrense fettinntaket så mettet fett utgjør ikke mer enn 7 prosent av totale kalorier og så mindre enn 200 mg av total kolesterol forbrukes hver dag. Foods lite mettet fett inkluderer magre meieriprodukter, fisk, magert kjøtt, fjærkre med hud fjernes, frukt, grønnsaker og hele korn brød og pasta. Mat med høyt kolesterol, som egg, lever og andre innmat, og full fete meieriprodukter bør fjernes fra kostholdet. Det er også viktig for folk med høye LDL nivåer å spise bare så mange kalorier som de trenger for å opprettholde en sunn kroppsvekt.

Omega-3 fettsyrer

Ifølge American Heart Association, viser forskning omega-3 fettsyrer kan bidra til å senke kolesterolet. Naturlige kilder til omega-3 fettsyrer omfatter mange forskjellige typer fisk, inkludert laks, albacore tunfisk, sjø ørret, sild og makrell. Prøv regelmessig spise disse matvarene for å senke LDL nivået. Fiskeoljer som inneholder omega-3 fettsyrer er tilgjengelig, men disse er vanligvis ikke anbefalt for personer med høyt kolesterolnivå på grunn av deres høye kalori teller.

Fiber

Løselig fiber er en viktig del av et sunt kosthold, og forskning fra National Cholesterol Education Program har vist det kan hjelpe redusere blodkolesterolet. Du bør prøve å spise mellom 20 og 30 av fiber hver dag. Gode ​​kilder inkluderer bønner, havre, havrekli, bygg og frukt og grønnsaker som jordbær, appelsiner, pærer, gulrøtter og rosenkål. Du kan også prøve å bruke en fiber supplement for å øke ditt daglige inntak.

Begrense tomme kalorier

Når du arbeider med høyt kolesterol, trenger din diett for å være full av næringsrik mat som gir mengden kalorier som trengs for å opprettholde en sunn kroppsvekt. Mat som inneholder tomme kalorier - høy-kalori mat med ingen reell næringsverdi - bør unngås. Eksempler på slike matvarer inneholder alkohol, kaker, cookies og andre svært bearbeidet mat som fast food, eske kake og cookie mikser, lettere mat slike frosne middager og andre matvarer med har konserveringsmidler lagt til.